Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«Упровадження сучасних форм і методів підготовки кваліфікованих робітників – шлях до забезпечення якості освіти» проведено обласні педагогічні читання

26/02/2020

 25 лютого 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області на базі Миколаївського професійного промислового ліцею проведено обласні педагогічні читання «Упровадження сучасних форм і методів підготовки кваліфікованих робітників – шлях до забезпечення якості освіти».

Мета заходу – удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, оновлення змісту роботи, інформаційного та методичного забезпечення освітнього процесу, впровадження нових технологій, форм і методів професійної підготовки учнів, сприяння творчому та професійному розвитку викладачів і майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, поширення перспективного досвіду в педагогічній діяльності.

Учасниками заходу стали 75 осіб з двадцяти семи ЗП(ПТ)О Миколаївської області.

До участі в заході долучилася Білюк Олена Геннадіївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спеціальної освіти факультету педагогіки та психології Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, яка ознайомила присутніх з теоретичним та практичним підґрунтям нового формату освіти.

У рамках обласних педагогічних читань за напрямками роботи педагогів організовано спільну роботу педагогічних працівників, які атестуються на обласному рівні, та заступників директорів з навчально-методичної роботи, методистів в секціях, а саме:

- предметів суспільно-гуманітарного циклу та предметів «Основи галузевої економіки і підприємництва», «Основи трудового законодавства» професійно-теоретичної підготовки;

- предметів природничо-математичного циклу, «Фізична культура» та «Захист Вітчизни»;

- професій легкої промисловості, сфери послуг та сільськогосподарського профілю;

- електротехнічних професій, будівельного профілю та зварювального напрямку;

- професій громадського харчування, ресторанного сервісу, бухгалтерського обліку, медичного та соціального обслуговування.

Кожен учасник в процесі обміну досвідом орієнтувався на зміст методичної проблеми, над вирішенням якої працює освітній заклад і представив власний підхід до навчальної діяльності відповідно до свого кредо в роботі. Виступи супроводжувалися візуальною демонстрацією (мультимедійний проектор, комп’ютер, схематичні роздаткові матеріали з узагальнення власних виступів).

У рамках заходу організовано виставку науково та навчально-методичної літератури, з якою мали змогу ознайомитися та попрацювати всі присутні на заході.

Від імені всіх учасників обласних педагогічних читань Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області висловлює щиру подяку адміністрації та колективу Миколаївського професійного промислового ліцею за професійний підхід і високий рівень організації й проведення заходу.

 

 

Всі новини →