Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Для освітян Миколаївщини презентовано освітні програми у рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні»

26/07/2019

 Євроінтеграція є головним і незмінним зовнішньополітичним пріоритетом України.

Зважаючи на те, що Україна набула статус безпосереднього члена розширеного Європейського Союзу, особливо важливого значення набуває оновлення стратегії розвитку освіти.

У рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні»  24 липня 2019 року у приміщенні Миколаївської облдержадміністрації представниками делегації Представництва ЄС в Україні проведено захід «Європейські освітні програми для України та можливості співпраці з Представництвом ЄС» для освітян Миколаївщини.

У заході взяли участь директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації
Удовиченко О.О., менеджер інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» Корольков С.О., координатор проекту «
eTwinning» Селятіна М., представники закладів загальної середньої та вищої освіти м. Миколаєва, Миколаївської районної державної адміністрації і громадських організацій.

Наголошуючи на важливості інтеграції України до Європейського співтовариства, Станіславом Корольковим було презентовано програми та проекти ЄС в Україні з метою надання технічної допомоги, налагодження європейської співпраці для викладачів, студентів та учнів, реалізації міжнародних проектів, розвитку міжнародного партнерства та здійснення академічного обміну і стажувань.

Майя Селятіна презентувала програму «eTwinning», яка надає можливість реалізації спільних проектів з європейськими школами.  Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій. Проект «eTwinning» розширює сферу освітніх можливостей для учнів, студентів та викладачів, підвищує мотивацію до навчання та ступінь відкритості до Європи.

У ході візиту делегації Представництва ЄС в Україні до м. Миколаєва заплановано проведення низки заходів для студентів, учнів, представників громадських організацій та бізнесу.

Кожний учасник презентації отримав інформацію, яка надасть поштовх для нових напрямків співпраці та розвитку закладів освіти.

Всі новини →