Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Стартував Всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина»

09/06/2019

 Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, спільно  з обласним  Будинком   художньої   творчості   Миколаївської обласної ради,  за підтримки департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації з 09 по 16 червня 2019 року на Миколаївщині буде проведено Всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина», який об’єднає талановитих дітей та творчу юнацьку молодь з Центральної, Східної, Західної, Північної та Південної України. 

Фестиваль проводиться з метою популяризації дитячої та юнацької творчості, виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді, розвитку їх творчих здібностей, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті країни, пошуку нових форм і методів роботи з виконавцями, поширення передового досвіду.

До участі у заході запрошено понад 1000 вихованців (учнів) закладів загальної  середньої та позашкільної освіти, закладів професійно-технічної освіти, віком від 5 до 21 року з 9 областей України: Волинської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кропивницької, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Хмельницької.

09 червня 2019 року на базі санаторію «Борисфен» у м. Очакові відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина».

Учасників заходу привітала заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації - начальник управління освіти та ресурсного забезпечення Сокульська Н.В., побажала перемоги конкурсантам та приємного відпочинку під час фестивальної зміни. 

З вітальними словами до всіх учасників фестивалю звернулась директор фестивалю, директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, Заслужений працівник освіти України Щукіна Л.В., яка розповіла про те, що крім конкурсних переглядів, планом роботи фестивалю передбачено проведення творчих лабораторій, майстер-класів, практичних семінарів, дискотек, конкурсів, ігрових і розважальних програм, спортивних змагань та зустрічей з представниками творчої еліти Миколаївщини.

Відповідно до плану роботи  фестивалю юні аматори з колективів художньо-естетичного напрямку позашкільної освіти  вокального, хореографічного, народно-інструментального, фольклорного, циркового жанрів, гуртків художнього слова та літературної творчості будуть змагатися за першість на кращих сценічних майданчиках міста Очакова.

Майбутні народні майстри з гуртків образотворчого та декоративного мистецтва, протягом роботи фестивалю працюватимуть над створенням конкурсних виробів, які по-завершенні, будуть об’єднані у виставку-вернісаж дитячих робіт, з якою ознайомляться не тільки журі та учасники  заходу, а й жителі  та гості Очаківщини. 

 

Всі новини →