Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

На Миколаївщині відбулося урочисте засідання з нагоди відзначення Дня науки в Україні

21/05/2019

21 травня 2019 року департаментом освіти і науки облдержадміністрації спільно з Радою ректорів закладів вищої освіти Миколаївської області проведено урочисте засідання з нагоди відзначення  Дня науки в Україні та оголошено переможців обласного конкурсу робіт молодих учених Миколаївської області.

Починаючи з 2011 року, щороку у березні-квітні проводиться обласний конкурс робіт молодих учених Миколаївської області. Цього року молодими науковцями закладів вищої освіти надано 23 роботи у 7 номінаціях (природничі науки, технічні науки, економічні науки, педагогічні науки, аграрні науки, гуманітарні науки, соціально-політичні науки, соціальне забезпечення). Найбільшу кількість робіт надано у номінаціях «Економічні науки» та «Технічні науки». За результатами проведення конкурсу визначено 13 переможців, які тільки розпочинають свій шлях, але вже чимало зробили для розвитку науки у Миколаївській області.

З привітальним словом та з метою нагородження провідних науковців Миколаївської області за плідну працю, видатні заслуги у науковій діяльності виступили: заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації з соціальних, гуманітарних питань, молоді, туризму та надання адміністративних послугОлександр Олександрович Трайтлі, перший заступник міського голови – Криленко Володимир Ігорович, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації – Олена Олександрівна Удовиченко, доктор технічних наук, професор, ректор Миколаївського національного аграрного університету – В’ячеслав Сергійович Шебанін та депутат Миколаївської обласної ради – Надія Валеріївна Іванова.

У рамках урочистого святкування Дня науки в Україні  відбувся концерт, що супроводжувався народними танцями хореографічних колективів закладів вищої освіти та виконанням українських пісень представниками народної студії естрадного вокалу.