Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Відбувся II етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар

05/04/2019

 04 квітня 2019 року департаментом освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО) на базі Миколаївського професійного промислового ліцею проведено II (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар.

У конкурсі взяли участь 20 (двадцять) учнів професійно (професійно-технічних) навчальних закладів, які отримують первинну професійну підготовку з професії Кухар (окремо чи в інтеграції) та посіли перше місце на училищному Конкурсі.

Конкурс складався з двох турів: теоретичного та практичного.

Теоретичний тур Конкурсу передбачав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері з предметів професійно-теоретичної підготовки, а саме: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Охорона праці», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування». За умовами туру учасники отримали 60 запитань з чотирма варіантами відповідей, одна з яких правильна.

Практичний тур Конкурсу відповідав вимогам 4-го кваліфікаційного розряду та передбачав виконання двох видів завдань: приготування основної страви «Філе куряче фаршироване» за наданою технологічною карткою зі складним гарніром та десерту «Яблука в тісті смажені» за наданою технологічною карткою (дві порції кожної страви). Перед відпуском учасники попередньо декоративно оформлювали приготовлені страви, проявляючи свої кулінарні та креативні навички.

Усі учасники конкурсу продемонстрували вміння застосовувати на практиці отримані знання.

За результатами Конкурсу на підставі спільного рішення оргкомітету та журі II (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар визначено переможцем і призерами та прийнято рішення нагородити дипломами департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації І, ІІ, III ступенів таких учнів:

дипломом I ступеня – Фученко Наталю, ученицю Миколаївського професійного промислового ліцею;

дипломом II ступеня – Новохатько Анастасію, ученицю Снігурівського професійного ліцею;

дипломом III ступеня – Кириленка Євгена, учня Маринівського професійного аграрного ліцею, та Романішину Юлію, ученицю Миколаївського професійного суднобудівного ліцею імені Героя Радянського Союзу В.О. Гречишникова.

За високий рівень підготовки учениці до Конкурсу прийнято рішення нагородити грамотою департаменту освіти і науки облдержадміністрації Діхтяренко Наталію Станіславівну, майстра виробничого навчання Миколаївського професійного промислового ліцею.

НМЦ ПТО висловлює щиру подяку директору Миколаївського професійного промислового ліцею Гуревич Галині  Петрівні, педагогічному та учнівському колективам закладу за високий рівень організації й проведення Конкурсу, створену теплу і затишну атмосферу.

Вітаємо учнів та їх наставників зі здобутими перемогами! Зичимо успіхів та нових, не менш яскравих кулінарних звершень. А переможцю – Фученко Наталі, учениці Миколаївського професійного промислового ліцею, – гідно представити Миколаївщину на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар, який відбудеться 27-28 травня 2019 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Дніпровський центр професійної освіти». Хай щастить!

Всі новини →