Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

З керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти проведено нараду з питаннь фінансування закладів освіти, впровадження Туринського процесу

26/03/2019

25 березня 2019 року у департаменті освіти і науки облдержадміністрації відбулася нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

У ході наради розглянуто питання фінансування закладів освіти, впровадження Туринського процесу, особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році, розроблення та погодження робочих навчальних планів.

Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О. довела до відома керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти інформацію щодо стану фінансування закладів професійної (професійно-технічної) освіти, проінформувала, що проектом Закону України «Про професійну освіту» передбачено здійснення фінансування всіх закладів професійної (професійно-технічної) освіти з обласного бюджету. Удовиченко О.О. зазначила, що необхідно проаналізувати набір випускників, оскільки зараз гостро постає питання щодо фахівців, підготовка яких здійснюється у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, їх затребуваність на ринку праці.

Заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник управління науки, координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти і кадрового забезпечення Комісарова Л.О. виступила за результатами семінару «Запуск Туринського процесу в Україні», який проведено 21-22 березня 2019 року у м. Києві. У ході виступу зазначено, що Туринський процес розглядається як можливість отримати релевантні дані про стан системи професійної (професійно-технічної) освіти в Україні, аби потім базувати реформу та подальшу політику у цій сфері на конкретне свідчення. Це стосується усього – від зміни системи управління до формування регіонального замовлення.

Шаповалова Н.В., директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області, розповіла про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році, зазначивши кількісні показники зареєстрованих учнів на зовнішнє незалежне оцінювання у Миколаївській області, а також проінформувала про необхідність затвердження робочих навчальних планів до 30 червня 2019 року.

Наприкінці керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти  було надано протокольні доручення щодо розглянутих на нараді питань.

 

Всі новини →