Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

В урочищі «Балабанівське» відбувся черговий тур Відкритої першості МОЦТКЕ УМ зі спортивного туризму

10/03/2019

 10 березня 2019 року в урочищі «Балабанівське» відбувся черговий тур Відкритої першості Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді зі спортивного туризму на дистанції «Спортивне орієнтування».

На змагання прибули представники Новобузького (Центр позашкільної роботи), Миколаївського (Будинок творчості учнів, Шостаківський ЗЗСО) та Вітовського (Зеленогайська, М-Ларинська, Котляревська ЗОШ, Центр позашкільної роботи) районів, міст Миколаєва (Палац творчості учнів, Будинок дитячої та юнацької творчості Заводського району, Будинок творчості дітей та юнацтва Інгульського району, Миколаївська гімназія № 4, ЗОШ №7) та  Вознесенська (Центр дитячої та юнацької творчості), вихованці, випускники туристсько-краєзнавчих гуртків та їх батьки, керівники гуртків МОЦТКЕ УМ (213 учасників).

Спортивне орієнтування – це завжди щось нове, цікаве та захоплююче. Тут можна бути кращим лише тут і зараз. Це вид спорту, у якому гармонічно поєднуються фізичні, розумові та психологічні якості спортсмена.

Змагання проводились на різних за складністю дистанціях, які враховували ступінь підготовки, туристський досвід та вікові особливості учасників. Спортсмени змагаються у групах відповідно до статі (чоловіки і жінки) та віку.  Наймолодшому учаснику (Колесніков Володимир) спортивного орієнтування виповнилось 9 років, а найдосвідченішій учасниці, яка взяла участь у змаганнях поза конкурсом,  -   51 рік (Безсмертна Наталя).

Після фінішу основної дистанції відбувся старт орієнт-шоу. Це новий видовищний вид спортивного орієнтування, що відрізняється від класичного тим, що спортсмени орієнтуються на маленькому майданчику серед штучних перешкод. Протяжність дистанцій невелика - від кількох десятків метрів до півкілометра.

Змагання закінчились, та суддівська колегія веде активну роботу по підведенню підсумків змагань.

Всі новини →