Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Від ідеї до результату – відкриття перепідготовки кваліфікованих робітників за професією Машиніст-оператор дощувальних машин та агрегатів на базі Снігурівського професійного ліцею

27/02/2019

 27 лютого 2019 року на базі Снігурівського професійного ліцею  розпочали перепідготовку кваліфікованих робітників за професією Машиніст-оператор дощувальних машин та агрегатів.

На відкриття запрошено заступника директора департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації Л. Комісарову, директора Снігурівського районного центру зайнятості І. Заприкут, які привітали слухачів з початком навчання та наголосили на значенні професії для Миколаївщини і України в цілому. Л. Комісарова акцентувала увагу на тому, що Міністерством освіти і науки України визначено 10 основних пріоритетів на 2019 рік, що є стартом масштабної реформи професійної освіти. Як і трансформація шкільної освіти, вона передбачатиме зміну стандартів, прийняття нового профільного закону «Про професійну (професійно-технічну) освіту», а також оновлення освітнього середовища та сприяння розвитку державно-приватного партнерства.

Снігурівський професійний ліцей єдиний заклад професійно-технічної (професійної) освіти в Україні, що отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності за професією Машиніст-оператор дощувальних машин та агрегатів. 

П’ятнадцять слухачів протягом курсу навчання вивчатимуть сучасні технології поливу, будову та експлуатацію дощувальних машин та агрегатів, системи краплинного зрошення.

Старт навчання першої групи став можливим завдяки тристоронній спільній роботі фахівців ліцею, спеціалістів Снігурівського районного центру зайнятості та роботодавців,  адже сучасний ринок праці зацікавлений в кваліфікованих кадрах, які б могли працювати та обслуговувати дощувальні машини і агрегати вітчизняних та іноземних виробників.

 

Всі новини →