Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

У Миколаївській області стартував І-ий етап проекту «Освіта. Професія. Кар’єра»

26/02/2019

 З метою підвищення престижності робітничої професії, розвитку життєвих компетенцій учнів, сприяння розвитку державно-приватного партнерства 26 лютого 2019 року відбулося відкриття І-го етапу проекту «Освіта. Професія. Кар’єра». Урочисте відкриття заходу розпочалося з привітального слова директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О.

До участі у заході запрошено учнів 11-х класів, які знаходяться на порозі вибору майбутньої професії, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які вже опановують обрану професію, та роботодавців, які сподіваються, що вони отримають справжніх майстрів своєї справи серед випускників закладів. Учні із зацікавленістю спостерігали за презентованими майстер-класами, які проведено за участю представників Всеукраїнської асоціації барменів «AUBA»; шеф-кухаря ресторану «Aurum», члена Асоціації кулінарів України Ритченка Євгена; Олександра Шостака та Олексія Александрова, засновника Chefs Club  Асоціації шеф-поварів Півдня України; від концепт-шефа ресторанів грузинської кухні мережі Рейкарц Хотел груп Світлани Сідіани.

 

Міністерством освіти і науки України визначено 10 основних пріоритетів на 2019 рік. Лілія Гриневич зазначила, що 2019 рік – старт масштабної реформи професійної освіти. Як і трансформація шкільної освіти, вона передбачатиме зміну стандартів, прийняття нового профільного закону «Про професійну (професійно-технічну) освіту», а також оновлення освітнього середовища. «Ми ніколи не зможемо забезпечити нашу економіку якісними фахівцями, якщо не створимо для них умов для навчання на якісному обладнанні, такому, що вони побачать на власному місці роботи», - підкреслила Лілія Гриневич.

Перед початком роботи форуму присутні ознайомилися з виставкою новітнього обладнання провідних фірм у сфері громадського харчування та ресторанного сервісу.

Наприкінці форуму учні закладів професійної (професійно-технічної)  освіти мали можливість взяти участь у діалозі «Відкритий мікрофон» з людьми, які досягли успіху у своїй професії. Також відбувся «круглий» стіл, де було обговорено подальші шляхи розвитку державно-приватного партнерства.

По завершенню заходу оголошено конкурс для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Вінтажна кухня Миколаївщини», що дасть поштовх для розвитку галузі «Громадське харчування» та «Сфера обслуговування» у Миколаївській області.

Всі новини →