Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Заклади освіти Миколаївщини долучилися до відзначення Дня безпечного Інтернету

05/02/2019

 05 лютого 2019 року. День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) цього року у світі проходив під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Цей день в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями.

До відзначення Дня безпечного Інтернету у цьому році долучилися 179 закладів освіти з 20 районів та міст Миколаївщини. У цих закладах пройшли різноманітні заходи для учнів усіх вікових категорій: від початкової школи до старшокласників. Проводилися зустрічі, обговорення, тренінги, форуми, конференції, родинні наради, класні години, батьківські збори, прес-конференції, квести з безпеки онлайн тощо. 5 708 учнів та педагогів закладів освіти Миколаївської області стали учасниками загальнонаціональних заходів для освітян та дітей і молоді.

Із метою захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті 109 закладів загальної середньої освіти Миколаївщини приєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг та провели 5 лютого 2019 року  урок на тему «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?». План уроку та матеріали розроблені Анастасією Дьяковою, експертом Уповноваженого Президента України з прав дитини, спільно з видавництвом «Ранок», кіберполіцією міста Києва та ювенальною превенцією Національної поліції України. Урок отримав рекомендації від Інституту модернізації змісту освіти та рекомендований до проведення у 7 – 11класах.

Педагоги з 59 закладів освіти Миколаївської області переглянули Вебінар «#Stop_Sexтинг. Сексуальні ризики інтернету: як провести урок в 7-11 класах».

Учителі з 34 закладів освіти Миколаївщини переглянули вебінар для освітян, який відбувся 04 лютого 2019 року. Організаторами вебінару стали: ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ГО «Центр кращого Інтернету»,НВК № 141 «ОРТ».

Педагоги та старшокласники 69 закладів освіти області подивилися вебінар Любові Найдьонової «Безпечний Інтернет: як захистити дітей від кібербулінгу».

 З метою підвищення освіченості з питань безпечного використання цифрових технологій у 78 закладах освіти Миколаївської області проведено  онлайн урок для підлітків та молоді з нагоди Дня безпечного інтернету для учнів 8 – 11 класів, організований за підтримки Програми Мережних академій Cisco, Департаменту кіберполіції Національної поліції України та компанії ERC. Учасники заходу прослухали доповіді експертів тем: «Кібер-атаки та Інтернет-шахрайство», «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей», пройшли онлайн-тестування та отримали сертифікат.

У 179 закладах освіти Миколаївської області пройшли різноманітні заходи для учнів усіх вікових категорій: від початкової школи до старшокласників. Проводилися зустрічі, обговорення, тренінги, форуми, конференції, родинні наради, класні години, батьківські збори, прес-конференції, квести із безпеки онлайн тощо.

Всі новини →