Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти

31/01/2019

 З метою обговорення основних шляхів розвитку професійної (професійно-технічної) освіти області 30 січня 2019 року у департаменті освіти і науки облдержадміністрації під головуванням директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О. відбулася нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти. У роботі наради взяли участь:  Комісарова Л.О., заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації, працівники департаменту освіти і науки облдержадміністрації та керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти.   

      Удовиченко О.О. доповіла стосовно питань, що розглядалися під час IV Всеукраїнського семінару з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти, який відбувся 24 січня 2019 року у Міністерстві освіти і науки України. Акцентувала увагу на питаннях управління та фінансування у сфері професійної (професійно-технічної) освіти; якості професійної (професійно-технічної) освіти та професійних кваліфікацій; участь у проекті Європейського Союзу та пріоритетно-галузевих підходів до створення центрів професійної досконалості та критеріїв їх відбору.

            Зауважила, що реформування в освіті потребує від керівника закладу професійної (професійно-технічної) освіти компетенції, дисципліни, здатності прийняття своєчасних рішень. Наголосила, що автономія закладу освіти – це перш за все відповідальність керівника.

            Щодо підведення підсумків роботи у закладах професійної (професійно-технічної) освіти за II півріччя 2018 року та завдань на I півріччя 2019 року звернулася до присутніх Комісарова Л.О., заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Зупинилася на питанні здійснення департаментом освіти і науки облдержадміністрації контролінгу закладів професійної (професійно-технічної) освіти з метою підтримки та коригування їх діяльності. Акцентувала увагу на впровадженні проекту «Освіта. Професія. Кар’єра» та продовженні атестації робітничих професій.

            Про порядок проведення державної підсумкової атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти доповіла Шаповалова Н.В., директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області. 

Всі новини →