Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Відбулося засідання ради професійної освіти Миколаївської області

30/01/2019

 

30 січня 2019 року в Миколаївській обласній державній адміністрації відбулося засідання ради професійної освіти Миколаївської області під головуванням заступника голови ради професійної освіти Миколаївської області, директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О. У роботі Ради взяли участь: Комісарова Л.О., заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації;  члени Ради та запрошені керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

            Удовиченко О.О. ознайомила присутніх з питаннями, що розглядалися під час 4-го Всеукраїнського семінару з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти, який відбувся 24 січня 2019 року у Міністерстві освіти і науки України. Акцентувала увагу на завданнях сьогодення, що постали перед професійною (професійно-технічною) освітою області.

У ході Ради розглянуто та погоджено проектні обсяги прийому за регіональним замовленням у закладах професійної (професійно-технічної) освіти на 2019 рік на підготовку кваліфікованих робітничих кадрів та фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст», що складають відповідно 4978 осіб та 170 осіб, разом - 5148 осіб.

Також погоджено проектні обсяги прийому за регіональним замовленням у закладах вищої освіти на 2019 рік за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст», що  складають 1110 осіб.

Обговорено та погоджено регіональний план розвитку професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області на 2019 – 2021 роки.

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Шаповалова Н.В. ознайомила присутніх з проблемами та завданнями, що постають на шляху упровадження елементів дуальної форми навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області.

 

            В обговоренні питань взяли участь Олійник А.І., директор Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій, голова Ради директорів закладів вищої освіти I-II рівнів акредитації Миколаївської області, Шпиль О.О., генеральний директор Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини», Машков О.В., директор Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг.

 

 

Всі новини →