Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Відбулася обласна науково-дослідна конференція

26/01/2019

25 січня 2019 року обласним Будинком художньої творчості спільно з Чорноморським національним університетом імені Петра Могили за сприяння департаменту освіти і науки облдержадміністрації проведено науково-практичну конференцію «Сучасні філологічні питання в контексті науково-дослідної роботи в системі МАН». Цьогорічна конференція ювілейна – п’ята, у її роботі взяли участь слухачі відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства Миколаївського територіального відділення МАН України з міст Миколаєва, Южноукраїнська, Арбузинського та Снігурівського районів області.  Виголошені доповіді охопили широке коло наукових проблем, які наразі привертають особливу увагу науковців. Лейтмотивом конференції стала теза про важливість гуманітарних наук для подальшого суспільного поступу, налагодження порозуміння і продуктивної комунікації у суспільстві.

Учасників конференції привітав директор інституту філології Чорноморського національного університету імені Петра Могили, доктор філологічних наук, професор Пронкевич О.В., завідувачка кафедри української філології, теорії та історії літератури, доктор філологічних наук, професор Шестопалова Т.П., з доповідями також виступили керівник секцій «Українська література» і «Зарубіжна література» Дудкіна О.О. та керівник секції «Мистецтвознавство» Васильєва Л.Л.

«Манівці» активно долучалися до обговорення доповідей, жваво дискутували. Ця «проба пера», безумовно, є важливим етапом становлення наукового світогляду здобувачів освіти, їх медіа імунітету, здатності критично мислити. Адже, конференція є попереднім захистом науково-дослідницьких робіт, що подаватимуться для участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

 

Всі новини →