Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

ВІТАЄМО!

22/01/2019

Шановні колеги!

На довгому і тернистому шляху українського народу до заповітного ідеалу про незалежну державу день 22 січня 1919 року навіки увійшов у нашу історію як свято Соборності України.

Об’єднання двох суверенних українських держав – Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу відбулося проголошенням Акта Злуки. Цей день став символом консолідації всього українського народу, без якого неможливе повноцінне існування України як самостійної сильної держави.

Сьогоднішнє свято – свято кожного із нас. Воно свідчить про нашу причетність до історії, розуміння один одного, прагнення бути невід’ємною частиною великого українського народу.

Наша країна велика і багатонаціональна, кожний регіон неповторний і самобутній. У цьому розмаїтті сила і майбутнє нашої країни залежить від того, чи вдасться нам зберегти кожну складову Батьківщини. І не має значення, де ми народилися, скільки нам років і якою мовою ми говоримо. Лише одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще. Сьогодні, як ніколи, у нас проявляються громадянська самосвідомість, вміння і готовність об'єднати сили і подолати будь-які перешкоди, вирішити завдання будь-якої складності.

Єднаймося заради майбутнього наших дітей, заради процвітання рідного міста, заради величі нашої України! 

Олена Удовиченко, директор департаменту освіти і науки  облдержадміністрації  

Всі новини →