Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено 21-й обласний фольклорний фестиваль-конкурс мистецтв «Різдвяні канікули»

08/01/2019

 04 січня 2019 року обласним Будинком художньої творчості проведено 21-й обласний фольклорний фестиваль-конкурс мистецтв «Різдвяні канікули».

Участь у заході взяли представники закладів освіти Миколаївської області – це 15 фольклорних колективів (понад 250 дітей) з Арбузинського, Баштанського, Братського, Березнегуватського,  Вітовського, Вознесенського, Новобузького, Миколаївського, Новоодеського, Первомайського, Кривоозерського районів та Центрального району м. Миколаєва, Коблівської та Шевченківської ОТГ.

На сцені обласного Будинку художньої творчості відтворено біблейські та народні історії.

Вихованці фольклорних колективів закладів освіти Арбузинського, Братського та Центрального району м. Миколаєва підготували Вертепи. Кожен виступ аматорських фольклорних колективів був оригінальним, бо відтворював саме місцеві народні традиції.

Вступаючи в новий відлік часу, ми маємо побажати одне одному щастя, здоров’я, чистого неба над оселею, статків і злагоди в родині і країні. Саме такими побажаннями та надіями і був пронизаний обласний  фольклорний фестиваль-конкурс мистецтв «Різдвяні канікули»: горщик куті на покуті, щедрим житнім засівом, величальною щедрувальницькою піснею на честь господарів та глядачів – учасників фольклорного дійства.

Від того, як ми шануватимемо своїх предків, свої кращі традиції, залежатиме наша духовність, наша цивілізованість і майбутнє нашої родини, рідної України.

Всі новини →