Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації з питання підведення підсумків роботи галузі освіти за 2018 рік по реалізації Концепції Нової української школи

28/12/2018

2018 рік – особливий для освітян. Він став ключовим для реалізації освітньої реформи, мета якої – створення нової системи освіти: відкритої, дружньої до дитини, до родини, освіти, що заохочує розвиток і допитливість дитини.

Це синергетична реформа, успіх якої залежить від спільної роботи всіх нас: і тих, хто в цій залі, і тих, хто зараз знаходиться біля шкільної дошки або відкриває малечі секрети всесвіту.

Ми разом працюємо над змінами, які повинні прорости крізь усе наше суспільство, оскільки реформа стосується безпосередньо щонайменше 75% населення. Саме для консолідації зусиль інститутів влади, освітян і громадськості розпорядженням голови облдержадміністрації 2018 рік був оголошений Роком освіти в Миколаївській області.

28 грудня 2018 року у сесійній залі Миколаївської обласної ради відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації з питання підведення підсумків роботи галузі освіти за 2018 рік по реалізації Концепції Нової української школи.

У роботі колегії взяли участь: голова облдержадміністрації Савченко О.Ю., заступник голови облдержадміністрації Шевченко Є.В., заступник голови обласної ради Кротов А.О., Миколаївський міський голова Сєнкевич О.Ф.

Народні депутати: Кремінь Тарас Дмитрович, Бриченко Ігор Віталійович.

Перед початком роботи колегії відбулось вручення головою облдержадміністрації Савченком О.Ю., сертифікатів на отримання стипендій голови Миколаївської обласної державної адміністрації та Миколаївської обласної ради здобувачам вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти, за підсумками 2017/2018 навчального року. Також вручено ключі від шкільних автобусів.

Всі навчальні заклади Миколаївської області, у яких є 1 класи, отримають комп’ютери за програмою Нової української школи, які були закуплені департаментом освіти і науки облдержадміністрації на умовах співфінансування.

Олексій Юрійович вручив педагогам області державні нагороди та грамоти Миколаївської облдержадміністрації. Заступник голови обласної ради Кротов Андрій Олександрович відзначив керівників професійної (професійно-технічної) освіти грамотами обласної ради.

З вітальним словом виступив Народний депутат України Тарас Кремінь.

З доповіддю «Про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації № 48-р від 27.02.2018 «Про оголошення 2018 року Роком освіти в Миколаївській області»  виступила директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.О. Удовиченко, під час якої було продемонстровано фільм «Освіта Миколаївщини».

Презентація доповіді  Удовиченко О.О., директора департаменту освіти  і  науки  облдержадміністрації 

Збірка "Рік освіти в Миколаївській  області 2018" у цифрах і фактах

Всі новини →