Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Полярник Артем Джулай в гостях у школярів Миколаївщини

19/12/2018

 За ініціативою українських учасників антарктичних експедицій відбувся конкурс  «Запроси полярника до себе», переможцями якого стали  три заклади освіти Миколаївщини.

19 грудня відбулася зустріч учнів школи № 1 імені Олега Ольжича,  економічного ліцею № 2 та загальноосвітньої школи-інтернату № 3 з учасником полярних експедицій Артемом  Джулай.

Дітей цікавило все: як стати полярником? чим харчуєтеся? що ми можемо зробити для того, щоб зникли «озонові діри»? чи бачили ви метеорити? як ходите слизьким льодом? чи правда, що на морозі люди довше зберігають молодість? Школярі  розповідали, що  вважають полярників справжніми  героями й хочуть  бути схожими на них. Особливо в захваті були всі від віртуальної подорожі Антарктидою, відео якої полярники підготували для дітей.

У кожній школі по своєму підготувалися до зустрічі з полярником.

Гостя радо й гостинно зустріла шкільна Ольжичева родина -ЗОШ № 1 імені Олега Ольжича.  Захоплююча екскурсія по школі, неймовірна зустріч із учнями, з автором листа, фотозони, селфі, гучні оплески, купа питань, святковий настрій...

Учні економічному ліцею № 2 підготували  презентацію про заклад, а «журналісти» ліцею  провели цікаве  інтерв’ю з нестандартними питаннями.

Відбулася казкова зустріч з полярником і вихованців школи-інтернату № 3. Святий Миколай із Снігуронькою, ведмідь Айсі та пінгвін Сід радо вітали гостя. Учнівське самоврядування закладу підготувало цікаву програму зустрічі, презентацію про цікавинки Антарктиди та видатних дослідників полярних широт С.О.Макарова та М.П.Лазарєва, які тісно пов'язані з нашим рідним містом - Миколаїв. Школярі із задоволенням поповнювали свою скарбничку знань реальними історіями таємниць загадкової Антарктиди. Діти отримали велику кількість позитиву, цікаву та  необхідну інформацію.

 

Наприкінці кожної зустрічі – захоплююча фотосесія на пам’ять.

Також у департаменті освіти і науки облдержадміністрації проведено зустріч Артема Джулая з представниками департаменту освіти і науки, обласного еколого-натуралістичного Центру учнівської молоді, Миколаївського обласного центру науково-технічної творчості та закладів вищої освіти Миколаївщини. Учасники зустрічі зацікавилися роботою полярників та вирішили долучитися до наукових проектів.

Тож чекаємо на нові зустрічі та плідну співпрацю!

 

Всі новини →