Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації проведено нараду з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

16/11/2018

15 листопада 2018 року в Обласному Будинку художньої творчості відбулася нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Під час наради директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О. доповіла про результати перевірки Кабінетом Міністрів України галузі «Освіта» Миколаївської області та акцентувала увагу на питаннях, що розглядалися під час наради з керівниками департаментів (управлінь) освіти обласних державних адміністрацій в Міністерстві освіти і науки України.

Удовиченко О.О. зауважила на необхідності проведення подальшої роботи з метою передачі майна закладів професійної (професійно-технічної) освіти із державної у комунальну власність.

Директор департаменту наголосила на необхідності освоєння коштів закладами освіти, на базі яких створені навчально-практичні центри, та зазначила, що до кінця 2018 року кошти мають бути використані і зазначені вище центри відкриті. Також зауважила, що департамент освіти і науки облдержадміністрації підтримує створення навчально-практичних центрів, адже це є запорукою подальшого розвитку професійної освіти.

Заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник управління науки, координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти і кадрового забезпечення Комісарова Л.О. доповіла про стан виконавської дисципліни у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Комісарова Л.О. зауважила на необхідності своєчасного розміщення та оновлення інформації на сайтах закладів освіти. Зупинилася на питанні формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти на 2019 рік.

Також повідомлено про розроблення департаментом освіти і науки облдержадміністрації проекту регіонального плану розвитку професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області на 2019 – 2021 роки та запропоновано надавати пропозиції до зазначеного вище проекту. Комісаровою Л.О. внесено пропозицію щодо співпраці з областями України з метою популяризації професійної (професійно-технічної) освіти.

 

Всі новини →