Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено щорічну обласну конференцію лідерів та кураторів органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти

16/11/2018

15 листопада 2018 року на базі обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради відбулася щорічна обласна конференція лідерів та кураторів органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

На конференцію прибули делегати районів (міст) Миколаївської області та Баштанської, Галицинівської, Шевченківської, Прибужанської, Нечаянської та Ольшанської селищних рад зі своїми ідеями, напрацюваннями та пропозиціями щодо співпраці.

Із привітальним словом до всіх присутніх звернулися Олена Удовиченко, директор департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації й Лариса Щукіна, директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.

 

Відповідно до програми заходу:

-        Заслухали звіт Нотевського Євгена, Президента Миколаївської обласної організації молодіжного самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївської області про проведену роботу у 2017-2018н.р.

-        Розглянули питання щодо:

ü  висвітлення роботи організації за 2017-2018н.р.;

ü  презентації звітного відеоролику.

-        Заслухали виступи лідерів ОУС за темами:

ü  «Діяльність учнівського самоврядування Березанського ЗЗСО» (Прудь Микита, Президент організації «Шторм» Березанського ЗЗСО Березанської ОТГ);

ü  «Самоврядування – не самоціль, а цікаве шкільне життя» (Полужна Ганна,  Голова  гімназійського парламенту Врадіївської районної гімназії Врадіївського району);

ü  «Інновації молоді в дії!» (Застрожнова Діана, Голова Прес-центру Парламенту Вищої учнівської ради «ЛІДЕР» Баштанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Баштанської міської ради);

ü  «Патріотичне виховання» (Стеценко Інна, Президент учнівського самоврядування гімназійної учнівської  Республіки «БРАТЧАНИ» гімназії селища Братське Братської районної ради). 

Ганус Катерина, заступник менеджера Української Академії лідерства м. Миколаєва з проектів та партнерства ознайомила всіх присутні з роботою Української Академії лідерства у м. Миколаєві «Українська Академія Лідерства як відповідь на виклики сьогодення».

Щукіна Лариса Вікторівна, директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради презентувала для обговорення проект Положення про проведення обласного конкурсу на кращого лідера органу учнівського самоврядування «Лідер року» на 2018-2019н.р.  

В рамках  роботи «Школи Управлінської Майстерності» для учасників конференції проведені майстер-класи:

ü   «Можливості для молоді»;

ü   «Особистісна ефективність»;

ü   «Психологія командотворення»;

ü   «Чому не можна відмовлятись від труднощів?».

Ширченко Лариса Анатоліївна, практичний психолог ОБХТ провела семінар-практикум «Ресурси в особистісному та професійному житті» для кураторів органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Хід апробації освітнього проекту «Відповідальне лідерство – шлях до успіху» для учасників конференції  презентував Нотевський Євген, Президент Миколаївської обласної організації молодіжного самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївської області.

Лідери ОУС закладів загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївської області також обговорили поточні питання:

ü  положення «Про проведення Міжнародного Українсько-Словенського дитячого проекту «Подорож Україною» (лист ДОН ОДА від 21.09.2018р. № 4382/02/11-01.16);

ü  перевибори Президента Миколаївської обласної організації учнівського самоврядування загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів;

ü  вибори активу обласної організації «Молодь – майбутнє нації»;

ü  вибір делегатів на Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування.

Нотевський Євген – Президент Миколаївської обласної організації «Молодь-майбутнє нації» глибоко та всесторонньо розкрив основні віхи діяльності лідерів Миколаївщини, познайомив учасників конференції з найцікавішими суспільно-корисними проектами та закликав до співпраці. Окреслив пріоритетні  питання, над якими потрібно працювати у новому навчальному році:

ü  Підвищити рівень національно-патріотичного виховання та превентивної роботи.

ü  Працювати над набуттям школярами початкових  навичок колективної управлінської діяльності.  

ü  Активізувати діяльність школи «Школи Управлінської майстерності».

ü  Відшукувати нові  цікаві форми проведення виховних заходів. 

За результатами голосування роботу Президента було відзначено «відмінно» та продовжено роботу на посаді Президента Миколаївської обласної організації лідерів Нотевського Євгена.

Продовжено роботу органів учнівського самоврядування на місцях. Лідери ОУС налаштовані оптимістично та рішуче на втілення обраних на 2018-2019 н.р. проектів.

Шляхом голосування була сформована делегація Миколаївської області для участі у Всеукраїнському зборі лідерів ОУС, який відбудеться у грудні 2018 року.    

За відгуками учасників конференції, формат заходу дозволив учнівській молоді вийти з ритму повсякденності на рівень роздумів і дискусій в колі однодумців, переосмислити минуле, впорядкувати сьогодення та спланувати майбутнє.

Всі новини →