Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Батьківська конференція «Сім’я і ОБХТ як педагогічна система»

20/10/2018

19 жовтня 2018 року відбулася  загальна батьківська конференція «Сім’я і ОБХТ як педагогічна система» для батьківської громадськості всіх груп позашкільного закладу.

Порядок  денний  заходу:

«Формування батьківських компетентностей щодо розвитку особистості  дитини» - Алхімова Клена Юріївна, методист навчально-методичної лабораторії практичної  психології,  соціальної роботи, інклюзивного навчання МОІППО.

«Співпраця батьків і ОБХТ – запорука успішності вихованців» (досвід роботи)  - виступ представників батьківського комітету:

  • «Зразкового художнього колективу» гуртка  ОТМ  «Оранжеве небо» Ларіної Ірини Миколаївни;
  • «Зразкового художнього колективу» хореографічного гуртка «Адреналін» Непомнящої Ірини Вікторівні;
  • «Народного художнього  колективу» студії естрадного співу «Сузір’я» Сторожук Ольги Миколаївни.

«Увага! Інтерактивна гра Момо! 4 кроки для спасіння життя дитини та упередження протиправних дій  відносно інших»  - рекомендації батькам практичного психолога ОБХТ Ширченко Лариса Анатоліївна.

У своєму зверненні до батьків, директор закладу, Заслужений працівник освіти України, Лариса Щукіна, наголосила, що позашкільна освіта спільно з дошкільною, загальною середньою, професійною, вищою формує цілісний освітній простір та виконує провідну роль позашкільної освіти в реалізації завдань щодо створення умов для самовизначення, саморозвитку, самореалізації дитячої особистості, її професійної орієнтації, формування соціально­-громадського досвіду, моральних якостей, профілактики бездоглядності, безпритульності, правопорушень тощо.

Тільки спільними зусиллями позашкільного закладу та сім’ї можливо виховати компетентну особистість.  Сьогодні ми повинні освітній процес побудувати не тільки на отримання суми знань, а й на те, щоб навчити дитину навчатися та використовувати свої уміння і навички впродовж життя в практичній діяльності в різних сферах суспільного життя.

Цікавим, змістовним для слухачів, став виступ методиста навчально-методичної лабораторії практичної  психології,  соціальної роботи, інклюзивного навчання МОІППО Алхімової Клени Юріївни.

На взаємозв’язку та співпраці між батьками та керівниками колективів зупинилися  представники батьківських комітетів різних гуртків. Поділилися досвідом дозвіллєвої та виховної роботи, яка проводиться в колективах.

Практичний психолог ОБХТ Ширченко Л.А. зосередила увагу присутніх на Інтерактивній грі «Момо» та надала поради  щодо спасіння життя дитини та упередження протиправних дій  відносно інших.

Протягом роботи загальної батьківської конференції, порадувало те, більшість присутніх виявили активне бажання реальними справами довести небайдужість до спільної роботи батьківської громади і позашкільного закладу у вихованні дитини.

Відбувся продуктивний дискусійний діалог між виступаючими та слухацькою аудиторією, результатом якого стало спільне рішення про конкретні конструктивні дії. Тільки об’єднані зусилля батьків та педагогічного колективу можуть допомогти дитині у самопізнанні та саморозвитку, бо згодом, ставши дорослою, така людина буде максимально ефективно працювати в обраному нею напрямку діяльності.

Всі новини →