Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведено засідання обласної методичної секції викладачів математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти

20/09/2018

20 вересня 2018 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області на базі Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва проведено засідання обласної методичної секції викладачів математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Формування предметних і ключових компетентностей за новими програмами. Шляхи отримання очікуваних результатів навчально-пізнавальної діяльності учнів».

Під час засідання Дячковська Л. К., методист НМЦ ПТО, спільно з Браточкіною Т. Д., викладачем Надбузького професійного аграрного ліцею, висвітлили питання «Компетентнісний підхід як базова ідея реформування освіти в Україні. Реалізація компетентнісного підходу при вивченні математики шляхом формування предметних і ключових компетентностей. Аналіз структури та змісту нової навчальної програми».

З метою реалізації практичної складової заходу для учасників засідання проведено відкритий урок з реалізації мети «Шляхи отримання очікуваних результатів навчально-пізнавальної діяльності учнів (знаннєвий, діяльнісний та ціннісний компоненти) в процесі опанування знань з математики (Риженков Г.В., викладач ВПУ № 21 м. Миколаєва).

У рамках заходу проведено майстер-клас «Використання програмних продуктів Smart Notebook для формування предметних і ключових компетентностей учнів» (Гетьманець Ж. В., викладач ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей»).

З досвідом із питання «Розвиток ключових та предметних компетентностей учнів на уроках математики засобами online-додатків Google-диску» поділилася Петрова Л. М, викладач Вонесенського професійного ліцею.

На завершення  засідання  проведено рефлексію – висновки стали підґрунтям для оцінювання результативності проведеного заходу та є інструментарієм для визначення пріоритетних напрямків діяльності та подальшого планування роботи секції.

Всі новини →