Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

На Миколаївщині стартував початок нового навчального року Нової освіти в Україні - Нової української школи.

29/08/2018

 

Розпочато новий навчальний рік Нової української школи. Традиційно для  освітян  Миколаївщини його початок знаменується серпневою педагогічною конференцією, яка відбулася  29 серпня 2018 року в обласному Палаці культури. Ця подія для педагогів Миколаївщини -  стала діалогом тих, хто будує Нову українську школу та впроваджує освітню реформу.

Конференцію традиційно розпочато з Гімну України, який виконав хор студентів університету
ім. В. Сухомлинського.

Цьогоріч захід відбувався у форматі розширеного засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації «Підведення підсумків роботи органів управління освітою та закладів освіти щодо забезпечення розвитку освіти в Миколаївській області за 2017/2018 навчальний рік, визначення завдань на 2018/2019 навчальний рік у контексті реалізації Концепції Нової української школи».

Захід розпочався з захоплюючої  вистави - пісочної анімації «Історія становлення освіти України». Художник  Світлана Воронцова, зобразила історію освіти України:  від самого її зародження з часів Київської Русі  і до сьогодення.

Дитячий колектив обласного Будинку художньої творчості подарував  присутнім гімн Нової української школи Миколаївщини, автором якого є Микита Горшков.

До всіх присутніх із відеопривітанням звернулася Марина Порошенко.

На освітянському форумі були присутні почесні гості - Олексій Савченко, голова   Миколаївської облдержадміністрації,  Євген Шевченко,  Олександр Кушнір,  заступники голови обласної державної адміністрації, Андрій Кротов, заступник голови Миколаївської обласної ради, Олександр Жолобецький, Тарас Кремінь, Ігор  Бриченко, народні депутати України, Наталія Байтемірова, керівник експертної групи директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

З вітальними словами до освітян звернувся голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, привітавши педагогів області із початком нового навчального року. Голова висловив вдячність за терпіння, мудрість, сумлінність у виконанні високої місії – виховання підростаючого покоління та побажав педагогам здоров’я, благополуччя, старанних, вдячних учнів і справжніх відкриттів та наукових перемог. Зазначивши, що  розбудова сучасного освітнього світу – цікавого та захопливого, спільний обов’язок – освітнього закладу, суспільства й влади. Також Олексій Савченко наголосив, що  плідна праця працівників закладів освіти Миколаївщини отримала визнання на рівні держави і суспільства.

Із словами привітання виступили Андрій Кротов, заступник голови Миколаївської обласної ради, Олександр Жолобецький і Тарас Кремінь, народні депутати України.

 

У ході роботи засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації з доповіддю виступила Олена Удовиченко, директор департаменту  освіти  і  науки  Миколаївської облдержадміністрації.  Олена   Олександрівна, підбила  підсумки розвитку освіти  Миколаївської  області у 2017-2018 навчальному році та окреслила  пріоритетні завдання освітньої галузі Миколаївщини на 2018-2019 навчальний рік: питання щодо забезпечення реалізації обласної програми розвитку галузі освіти; збільшення показника охоплення дітей дошкільною освітою; забезпечення функціонування мережі закладів загальної середньої освіти; інформатизації та комп’ютеризації освітнього процесу, модернізація системи підвищення кваліфікації педагогічних кадрів; підготовка вчителів та вихователів до роботи в умовах інклюзивної освіти; впровадження моніторингових досліджень, експертизи якості освіти як основи підвищення ефективності освітнього процесу всіх ланок  освітньої галузі.

  Олена Удовиченко,  зазначила, що  Миколаївщина завжди дарувала Україні освічених і талановитих людей, тому має бути прикладом і взірцем утілення реформ для підвищення рівня і якості життя людей. У своєму   вітальному  слові  запросила  всіх   освітян області до побудови нової освіти,  робити все можливе, щоб жодна дитина не змарнувала свої таланти, мала змогу самореалізуватися, бути успішною і щасливою у подальшому житті. Побажала  всім керівникам  професійного зростання й розвитку, забезпечення  ефективної  системи управління. «Освіта - дзеркало нашого життя. Це відлуння власних кроків. Промовте голосно свої думки — і школа поверне вам їх стократною луною. Тому мисліть позитивно, транслюйте впевненість у прогнозах, віру в професіоналів, любов і повагу до своєї професії. Це перша умова досягнення поставлених глобальних цілей. Давайте разом постараємося, щоб наша школа справді стала українською і по-справжньому новою, бо це нам під силу. Сподіваюся, що новий навчальний рік буде щедрим на плідну працю і значні професійні досягнення та стане успішним для кожної української родини. Упевнена, що завдяки наполегливій праці, високому професіоналізму та здобутому досвіду ми досягнемо головної мети − розвитку, зміцненню й процвітанню України. Тож бажаю всім нам успіхів!».           

            Під час конференції головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм  Савченко вручено  Сертифікати на сучасне обладнання для навчальних кабінетів закладів середньої освіти, медіатек та ресурсних кімнат задля  створення нового освітнього простору.

Кращі освітяни Миколаївщини були  відзначені грамотами Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, нагрудним знаком «Василь Сухомлинський», грамотами та подяками Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської обласної ради.

У заході взяли участь понад 1100 осіб. Освітяни мали можливість поділитися досвідом, зустрітися з партнерами, колегами, відвідати виставку освітніх досягнень Миколаївщини та побачити обладнання нового формату для осучаснення освітнього простору закладів освіти.

 

 

Святковий настрій заходу супроводжувався колоритними виступами творчих  колективів обласного Будинку художньої творчості, Миколаївського коледжу культури і  мистецтв, обласного  Палацу культури. 

Педагоги Миколаївщини на впевненому старті
Нової української школи.

ТЕЗИ  доповіді директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації на розширеному засіданні колегії

«Про підсумки роботи органів управління освітою та закладів освіти Миколаївської області за 2017/2018 навчальний рік та завдання на 2018/2019 навчальний рік у контексті реалізації  Концепції Нової української школи»

Презентація 

Всі новини →