Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Завершився 10-ий ювілейний Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

18/07/2018

 З 02 до 15 липня 2018 року в с. Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області відбувся 10-ий ювілейний Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») участь в якому взяли 27 роїв з  24 регіонів України.

 Головними організаторами Гри стали: Міністерство освіти і науки України, Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, Київська обласна державна адміністрація, департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

03 липня у славному та стародавньому місті Переяслав-Хмельницький відбулося святкове відкриття 10-го ювілейного ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Джура 2018: Наддніпрянська Січ» за участі Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслава Кириленка та представників Міністерства освіти і науки України. Для учасників гри було організовано цікаву пішохідну екскурсію історичними місцями Переяслава та музеями міста.

Цього року Миколаївську область представляв рій «Сокіл» Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №51 Миколаївської міської ради, переможець обласного етапу Гри.

Для учасників Гри була організована дуже насичена цікава програма, яка поєднувала в собі  елементи змагань, пізнавальні екскурсії, військово-тактичну підготовку, майстер-класи, ігри, зустрічі з видатними особистостями тощо.

 Окремо варто виділити день, який діти провели у військовій частині та на полігоні Національної гвардії України де юні Джури ознайомились з сучасним військовим озброєнням та мали змогу здійснити стрільбу з реальної бойової зброї.

Представники Миколаївської області достойно представили наш край на цьому етапі Гри.

Вдалим завершенням Гри стало її закриття на головній вулиці країни – Хрещатику, де всі учасники пройшли урочистим маршем і отримали відзнаки за свої досягнення в залі засідань верховної Ради України за участі Міністра освіти і науки України Лілії Михайлівни Гриневич.

 

Всі новини →