Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

День позашкільної освіти з нагоди 100-річчя позашкільної освіти в Україні

23/05/2018

23 травня 2018 року у Миколаєві проводився  День позашкільної освіти. Захід проводився відповідно до розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації  від 27.02.2018 № 48-р «Про оголошення 2018 року Роком освіти в Миколаївській області» та з нагоди 100-річчя позашкільної освіти в Україні.

Під час офіційного візиту до Миколаєва на свято завітав Президент України Петро Порошенко.

 

У цей день Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Миколаївський обласний центр науково-технічної творчості, Обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, обласний Будинок  художньої творчості, Миколаївський державний Будинок художньої творчості,  Міська станція юних техніків м. Миколаєва, Міська станція юних натуралістів м. Миколаєва, Будинок творчості дітей та юнацтва Інгульського району, Палац творчості учнів м. Миколаєва, Клуб юних моряків з флотилією, Дитячий Центр позашкільної роботи Корабельного району м. Миколаєва та Будинок дитячої та юнацької творчості Заводського району презентували, знайомили, захоплювали та демонструвати свої вміння.

День позашкілля включав у себе декілька форм: майстер - класи від вихованців гуртків декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, концерт «Крок за новою мрією» та ігрова програма від аніматорів. Гості свята не тільки мали змогу зробити сувеніри власноруч, але й насолодитись виставкою робіт вихованців закладів позашкільної освіти. 

Всі  охочі,   діти і дорослі,  під керівництвом досвідчених, талановитих педагогів виготовляли ляльку-мотанку, вироби та поробки  з паперу та холодного фарфору, вивчали на практиці основи українського малярства «Петриківський розпис» та техніки оригамі, а також оздоблювали сердечка з фанери за допомогою техніки декупаж, знайомилися з цікавими майстер-класами з техніки в’язання вузлів та екстремальної переправи, а також навчалися власноруч виготовляти прикраси для горщиків кімнатних рослин з гербаризованого матеріалу, листівки, декоративні шпаківні, фігурки тварин з мушель та фігурки зайчиків з вторинної сировини.

Гості отримали приємні враження та залишилися задоволеними від гарно та корисно проведеного  дозвілля та дізнались більше про роботу закладів позашкільної освіти Миколаївщини. 

 

Всі новини →