Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Про відкриття обласної виставки дитячої та юнацької творчості «Веселковий вернісаж - 2018»

13/04/2018

Про відкриття обласної виставки дитячої та юнацької творчості «Веселковий вернісаж - 2018»

З метою патріотичного виховання, пошуку та підтримки обдарованих і талановитих дітей, художньо-естетичного виховання учнівської молоді в традиціях національної культурної спадщини  департаментом освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації та обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради у приміщенні Миколаївського обласного краєзнавчого музею (адреса: Миколаїв, вул. Набережна, 29)  18 квітня 2018 року о 14.00 відбудеться відкриття щорічної обласної виставки дитячої творчості «Веселковий вернісаж». Дана виставка включає одразу дві конкурсні експозиції: виставку дитячих малюнків «Як я захищатиму Батьківщину» та виставку дитячих робіт декоративно-ужиткового мистецтва - обласний етап  Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Знай і люби свій край».

До участі в обласному етапі  Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості  «Знай і люби свій край», закладами загальної середньої та позашкільної освіти області та міста надано близько 1500 робіт у різних напрямах образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва: живопис, графіка, вишивка, витинанка, декоративний розпис, ткацтво, батік, соломоплетіння, лозоплетіння, писанкарство, аплікація, бісероплетіння, вироби з деревини, художня обробка текстилю тощо. В багатьох районах нашої області збережено народні традиції виконання декоративно-ужиткових виробів. На виставці є чим зачаруватися: різностильове плетіння бісером, традиційний та авторський розпис, сучасне плетіння з газет, що замінює рідкісну для нашого регіону лозу, ткацтво, народна лялька, гончарство, та, навіть, ковальство.

Представлені і сучасні техніки декоративно-ужиткового мистецтва – оригамі, паперова пластика, авторські ляльки та колекція сучасного дизайнерського одягу. Вік учасників конкурсу: від 5-ти до 18-ти років.

Експозиція обласного конкурсу «Як я захищатиму Батьківщину» розташована у музичній вітальні обласного Будинку художньої творчості (вул. Фалеєвська, 7). До участі надіслано близько 200 робіт. Вік учасників: від 5-ти до 18-ти років.

В роботах виражене дитяче бачення любові до Батьківщини, осмислене ставлення до збереження, захисту кордонів та квітуче майбутнє України. Роботи самобутні та цікаві, насамперед, творчими знахідками та нестандартним підходом до сюжетів, пов’язаних з патріотичною та військовою тематикою, вражає широкий вибір матеріалу, досконале кольорове та композиційне рішення, різноманітність технік виконання (гуаш, акварель, пастель, кольорові олівці).

Роботи переможців обласної виставки будуть направлені до м. Києва для участі у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Знай і люби свій край».

Виставка буде працювати до 2 травня 2018 року.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати це яскраве свято дитячих талантів!

Всі новини →