Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Реформа освіти: виклики та перспективи в умовах децентралізації

13/04/2018

 13 квітня на базі Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, відбувся практичний семінар з питань освіти за участі департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА на чолі з директором Оленою Удовиченко, директорів шкіл та керівників відділів освіти громад Миколаївщини.

Наразі освітня реформа є дуже актуальною, країна зазнає змін трансформації. На Миколаївщині голова ОДА Олексій Савченко 2018 рік оголосив роком освіти та інклюзивного навчання, на задоволення освітніх потреб виділено фінансування. «З вересня 2018 року стартує Нова українська школа, на яку виділено кошти в розмірі 29 млн грн. 40% на закупівлю меблів в школи, ще 40% - комп’ютерне обладнання, 20% - навчально-методичне забезпечення» - підкреслила директор департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА Олена Удовиченко.

Велику увагу приділено інклюзивному навчанню, створенню інклюзивно-ресурсних центрів в ОТГ. З обласного бюджету на підтримку інклюзивної освіти виділено 7 млн грн, з освітньої субвенції державного бюджету на забезпечення освіти осіб з особливими потребами. Миколаївська  область  отримала 9 млн 100 тис грн для забезпечення навчально-методичним обладнанням та оплати фахівців, що будуть працювати з цими дітьми.

Заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір зазначив, що «Освіта - це та галузь, яка працює на майбутнє. І те, над чим ми спільно працюємо, спрямовується лише задля досягнення основної цілі – створення якісно нових умов для навчання дітей. Головне завдання – зробити максимально все, щоб діти хотіли йти до школи та отримували якісну освіту».

Учасники семінару працювали в фокус-групах із питань оптимізації мережі навчальних закладів у громадах, матеріально-технічного забезпечення та успішного розвитку опорних шкіл.  У практичній  частині семінару розглянули робочі аспекти завершення навчального року під керівництвом фахівців департаменту освіти і науки ОДА Олени Колінко та Наталії Багаєвої.

 

Всі новини →