Головна | Оголошення | Новини | Нормативно-правова база | АКТУАЛЬНО | Доступ до публічної інформації | Звернення громадян |
22/01/2025
З метою підвищення якості надання освітніх послуг у сфері професійної (професійно-технічної) освіти, модернізації закладів професійної (професійно-технічної) освіти, відповідно до вимог інноваційного розвитку суспільства та економіки 22 січня 2025 року на базі Закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Новоодеський професійний коледж» відкрито навчально-практичний центр (кулінарний хаб) з професій Кухар, Кондитер, Майстер ресторанного обслуговування, на обладнання якого з державного бюджету спрямовано 5600,0 тис.грн.
У заході взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі, голова постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань науки і освіти, інновацій, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності Євген Горбуров, директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська, голова Новоодеської міської ради Олександр Поляков, керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.
З вітальним словом до присутніх звернулася директор департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Алла Веліховська, яка наголосила на важливості розвитку робітничих професій і підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів для галузей економіки та акцентувала увагу на необхідності модернізації закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області, оснащення обладнанням, що дозволяє впроваджувати сучасні технології, організації стажування викладачів професійної підготовки та майстрів виробничого навчання.
Після офіційної частини всім запрошеним було презентовано елементи уроку виробничого навчання з професії Кухар із здобувачами ІІ-го курсу Закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Новоодеський професійний коледж». Присутні ознайомилися із новітнім обладнанням навчально-практичного центру (кулінарного хабу) та відвідали майстер-клас з приготування піци.