Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагогічна рада:підсумки та нові горизонти розвитку

12/09/2024

11 вересня 2024 року в Миколаївському обласному Центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) у змішаному режимі відбулася педагогічна рада, присвячена аналізу діяльності закладу за 2023-2024 навчальний рік та визначенню основних завдань педагогічного колективу на майбутній навчальний рік. Порядок денний засідання охоплював ключові питання, що мають стратегічне значення для подальшої роботи Центру.

Розпочалась педагогічна рада з представлення нових педагогів – керівників гуртків – учителів закладів освіти Миколаївської області, які доєднались до дружньої родини МОЦНПВТК УМ.

У своїй доповіді Тетяна Андрійчук, в.о. директора МОЦНПВТК УМ, охарактеризувала діяльність закладу у 2023 – 2024 н.р., підсумувала досягнення вихованців і педагогів, окреслила завдання і перспективи на новий навчальний рік. Тетяна Григорівна особливо підкреслила роль МОЦНПВТК УМ у реалізації національно-патріотичного виховання, формування національної та громадянської ідентичності підростаючого покоління, залученні учнів до туристичних та краєзнавчих заходів, а також активній участі вихованців гуртків закладу у численних конкурсах, змаганнях та експедиціях всеукраїнського рівня.

Значна увага у ході педагогічної ради приділялась питанням організації діяльності МОЦНПВТК УМ у  2024 – 2025 н.р., у тому числі, функціонуванню гуртків на базі закладів освіти територіальних громад Миколаївської області.  В.о. директора Т.Г. Андрійчук спільно із заступником директора з навчально-виховної роботи І.П. Єрмаковою окреслили основні моделі (офлайн, онлайн, змішаний формат) здійснення освітнього процесу у творчих об’єднаннях, надали рекомендації щодо планування роботи гуртків, налагодження продуктивної співпраці з батьками вихованців, громадськими організаціями, освітніми і науковими установами й організаціями, удосконалення навчальних програм у напрямку розвитку критичного мислення, лідерських якостей та громадянської відповідальності підростаючого покоління. Також, були розглянуті організаційні питання, пов'язані з плануванням навчально-виховної роботи, розподілом навантаження серед педагогічного колективу, підготовкою до початку нового навчального року.

Заступник директора з навчально-виховної роботи І.П. Єрмакова представила для обговорення та затвердження Положення про порядок підсумкового оцінювання вихованців МОЦНПВТК УМ. Документ визначає критерії оцінювання результатів навчання і виховання, що дозволить забезпечити об'єктивний та прозорий підхід до визначення досягнень кожного здобувача позашкільної освіти. Підкреслено, що нові підходи до оцінювання сприятимуть підвищенню мотивації вихованців, стимулюватимуть їх до активної участі у різних формах гурткової і масової роботи, а також підтримуватимуть прагнення до самовдосконалення.

На завершення педагогічної ради Грамотами Міністерства освіти і науки України відзначено педагогів МОЦНПВТК УМ Зьомшу Інну Петрівну, методиста, керівника гуртків, та Овсяннікову Олену Вікторівну, завідувача екскурсійно-краєзнавчим відділом, керівника гуртків.

Всі новини →