Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Друзі у дворі

09/09/2024

У сучасному світі, де гаджети та цифрові технології заполоняють життя дітей, важливо запропонувати альтернативи, які сприяють фізичному розвитку та здоровому способу життя, соціалізації дітей в суспільстві. Саме таку мету поставили перед собою ініціатори проєкту «Друзі у дворі», серед яких є Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, Миколаївська обласна Федерація спортивного туризму, ГО «Шикарна балка» та Миколаївське відділення Всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки». Проєкт передбачає проведення спортивно-розважальних заходів в зручному та звичному середовищі для дітей та молоді – прибудинкових дворах. Першою локацією для реалізації задумів став звичайний двір 5-поверхівок у віддаленому Корабельному районі, що за декілька годин силами педагогів та волонтерів перетворився у справжню цікаву та захопливу пригоду.     

На всіх бажаючих чекали різноманітні випробування, серед яких захопливий лабіринт зі спортивного орієнтування. Учасники мали змогу перевірити свою кмітливість, швидкість і навички орієнтації на місцевості. Діти отримали карту із завданнями та контрольними точками, які потрібно було знайти якомога швидше. Сміх, підтримка один одного та азарт супроводжували кожен крок на шляху до перемоги.

Величезною популярністю користувався мотузковий парк. Канати, підвісні містки, хиткі переходи та переправи вимагали максимальної концентрації та фізичної підготовки. Кожен учасник зміг відчути себе альпіністом, долаючи перешкоди та піднімаючись на вершину успіху.

Головна атракція дня — тролейний спуск. Діти, наповнені енергією після активних ігор, піднімалися на стартову платформу, щоб відчути незабутні емоції вільного польоту. Тролей дозволив відчути швидкість вітру в обличчя, отримати заряд адреналіну та море позитивних емоцій!

Найменші учасники свята мали можливість долучитися до розважальної ігрової програми, юні велосипедисти – оволодіти навичками фігурного водіння. 

У сучасному світі, де гаджети та цифрові технології заполоняють життя дітей, важливо запропонувати альтернативи, які сприяють фізичному розвитку та здоровому способу життя, соціалізації дітей в суспільстві. Саме таку мету поставили перед собою ініціатори проєкту «Друзі у дворі», серед яких є Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, Миколаївська обласна Федерація спортивного туризму, ГО «Шикарна балка» та Миколаївське відділення Всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки». Проєкт передбачає проведення спортивно-розважальних заходів в зручному та звичному середовищі для дітей та молоді – прибудинкових дворах. Першою локацією для реалізації задумів став звичайний двір 5-поверхівок у віддаленому Корабельному районі, що за декілька годин силами педагогів та волонтерів перетворився у справжню цікаву та захопливу пригоду. На всіх бажаючих чекали різноманітні випробування, серед яких захопливий лабіринт зі спортивного орієнтування. Учасники мали змогу перевірити свою кмітливість, швидкість і навички орієнтації на місцевості. Діти отримали карту із завданнями та контрольними точками, які потрібно було знайти якомога швидше. Сміх, підтримка один одного та азарт супроводжували кожен крок на шляху до перемоги. Величезною популярністю користувався мотузковий парк. Канати, підвісні містки, хиткі переходи та переправи вимагали максимальної концентрації та фізичної підготовки. Кожен учасник зміг відчути себе альпіністом, долаючи перешкоди та піднімаючись на вершину успіху.

Головна атракція дня — тролейний спуск. Діти, наповнені енергією після активних ігор, піднімалися на стартову платформу, щоб відчути незабутні емоції вільного польоту. Тролей дозволив відчути швидкість вітру в обличчя, отримати заряд адреналіну та море позитивних емоцій!

Найменші учасники свята мали можливість долучитися до розважальної ігрової програми, юні велосипедисти – оволодіти навичками фігурного водіння. 

Для кожного бажаючого знайшлось цікаве заняття. Діти не лише активно і з користю провели час, вони спілкувались між собою, обговорювали удачі та помилки, ділилися здобутим досвідом  - ставали друзями, а отже проєкт виконав свою місію в цьому дворі і вже наступної суботи працюватиме в новій локації.

Проведення заходу стало можливим завдяки участі в проєкті «Підтримка суспільно важливих ініціатив у Миколаївській області», який реалізовує команда ГО "Молодь України" спільно з Українською освітньою платформою та за фінансування DanChurchAid.

 

Всі новини →