Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

За підтримки ГО “ГО ГЛОБАЛ” діти з прифронтових громад Миколаївщини відпочили на Закарпатті

06/09/2024

 У співдії з ГО “ГО ГЛОБАЛ” 51 дитина прифронтових громад Миколаївської області мала змогу в період з 21 серпня по 1 вересня 2024 року відпочити у виїзному таборі GoGlobal Catch-up Camp у Закарпатській області. Учні 11-х класів в інтерактивній формі, поєднаній з розвагами, відпочинком та отриманням комунікативних та соціальних навичок, важливих при формуванні цілісної дорослої особистості, мали змогу надолужити прогалини у навчанні (зокрема, з математики, української та англійської мов). До того ж, програма табору містила психосоціальний модуль для відновлення ментальних навичок стійкості у дітей та включала в себе арттерапію і роботу з психологом.

Комплексна програма надолуження освітніх втрат включала в себе catch-up кемпи та менторсько-мотиваційну частину, яка мала за мету дати дітям ті знання зі шкільної програми, до яких вони не мали доступу через війну. До таких активностей були залучені здобувачі освіти з Воскресенської, Галицінівської, Кривоозерської, Снігурівської громад Миколаївської області.

Діти з супроводжуючими мали змогу отримати від менторів та координаторів команди GoGlobal Catch-up Camp психологічну підтримку та мотивацію. А в рамках програми навчально-оздоровчого табору відвідали НПП "Синевир", де працює найбільший реабілітаційний центр для бурих ведмедів. 

За словами директорки департаменту освіти і науки Алли Веліховської, діти, які живуть і навчаються в небезпечних районах, що піддаються частим обстрілам, особливо потребують безпечного соціуму та підтримки: "Це проактивні та вмотивовані діти, проте, на жаль, вони опинилися у чи не найскладніших умовах. Наша співпраця з освітньою фундацією GoGlobal вкрай необхідна у підтримці та менторстві цих дітей, їх соціальній адаптації, залучення до життя громад, розвитку лідерських навичок".

Департамент освіти і науки висловлює слова вдячності ГО “ГО ГЛОБАЛ” за своєчасну і необхідну підтримку дітей прифронтових громад Миколаївської області  та можливість долучитись до освітньо-культурного проєкту.

Відео події дивись за посиланням: 

www.facebook.com/deposvitamoda/videos/382170844773406

Всі новини →