Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

23/08/2024

 Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є обов’язком держави і суспільства. Кабінет Міністрів України розпорядженням від 21 червня 2024 року № 570-р затвердив план заходів із відзначення у 2024 році цієї пам’ятної дати.

Планом передбачено проведення у Києві та інших населених пунктах заходів щодо вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, з урахуванням десятої річниці боїв за Іловайськ.
Український інститут національної пам’яті на виконання розпорядження розробив відповідні інформаційні матеріали для ознайомлення, використання у роботі, планування та підготовки тематичних заходів, виступів і звернень.
інформаційні матеріали До дня памяті.

Всі новини →