Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено «круглий стіл» з роботодавцями та керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти щодо організації подальшої співпраці

08/07/2024

   05 липня 2024 року у Миколаївській області проведено «круглий стіл» з роботодавцями та керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти щодо організації подальшої співпраці.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Алла Веліховська та наголосила на необхідності та важливості співпраці закладів професійної (професійно-технічної) освіти з роботодавцями для підготовки кваліфікованих робітничих кадрів для потреб регіонального ринку праці. У заході також взяли участь: Анна Складчикова, начальник відділу навчання та розвитку персоналу Миколаївської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»; Ольга Дорошенко, начальник відділу кадрів групи компаній «Agrofusion»; Валентина Самборська, керівник відділу залучення та оцінки персоналу PepsiCo Ukraine та Тетяна Козаченко, бізнес-партнер з персоналу напрямків виробництва та логістики PepsiCo Ukraine; Володимир Подільчик, координатор програм грошової допомоги та засобів до існування Міжнародної гуманітарної організації «Save the Children» в Україні; керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

Заступник директора департаменту освіти і науки облвійськадміністрації – начальник управління професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти, науки та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Людмила Комісарова поінформувала присутніх за результатами наради, проведеної Міністерством освіти і науки України у Тернопільській області; щодо проведення вступної кампанії 2024 року; виконання протокольних рішень за результатами наради в Офісі Президента України щодо реформи шкільного харчування в частині здійснення підготовки кухарів за спеціальністю «Кухар закладу освіти» та «Кухар» відповідно до нових навчальних програм у закладах професійної (професійно-технічної) освіти; результатів аналізу Державною службою якості освіти України діяльності місцевих органів управління освітою про основні недоліки й порушення у сфері професійної (професійно-технічної) освіти; необхідності співпраці з роботодавцями; реалізації пілотного проєкту щодо формування оптимальної мережі академічних ліцеїв, закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти;  організації освітнього процесу у 2024/2025 н.р.; організації навчання осіб з особливими освітніми потребами; перейменування закладів професійної (професійно-технічної) освіти у професійні коледжі; передачі майна закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у комунальну власність; організації роботи з учнівським самоврядуванням закладів професійної (професійно-технічної) освіти. 

Всі новини →