Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Туристи-спортсмени Миколаївщини на п’єдесталі України

04/07/2024

 З 26 по 30 червня 2024 року під суворими та неприступними стінами Кам'янець-Подільської фортеці відбувся Чемпіонат України зі спортивного туризму - пішохідний туризм (зв'язки). 52 учасника з 9 регіонів України змагались на дистанціях «Крос-похід» та «Смуга перешкод». Миколаївську область представляла команда, до складу якої увійшли керівники гуртків та вихованці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді  До суддівства на етапах долучилися досвідчені методисти МОЦНПВТК УМ Трощенко В.О., Гладка О.В. Участь команди відбулася за  сприяння управління молоді та спорту Миколаївської ОВА, Федерації спортивного туризму України в Миколаївській області.

«Крос- похід» - дистанція, яка змушує напрягти свій мозок і зрозуміти не лише наскільки добре ти орієнтуєшся, а й чи вистачить в тебе фізичних сил та навичок подолати чималу відстань і технічні етапи-перешкоди на своєму шляху», - саме так охарактеризувала цей вид змагань учасниця збірної команди Миколаївської області Гончаренко Анна. Особливістю цього Чемпіонату є те, що він достатньо складний (за спортивною класифікацією відноситься до ІV-V класу), участь в ньому беруть учасники, які виступають на дистанціях в парі – зв’язках. Наші спортсмени показали гідний результат – всі зв’язки команди Миколаївської області зайняли призові щаблі турнірної таблиці на дистанції «Крос-похід».

Не менш складною виявилася і дистанція «Смуга перешкод». І тут варто зазначити, що організатори змагань потурбувалися не лише про те, щоб дистанція виявилася достатньо технічною та складною, а й красивою. Цьому сприяли чудові навколишні краєвиди, де лісопаркова зона поєднується з річкою, скелі з водоспадами та неприступними стінами старовинної фортеці. Результати цієї дистанції стали для нашої області дещо скромнішими, однак теж принесли свої нагороди.

Отже, за підсумками Чемпіонату України зі спортивного туризму - пішохідний туризм (зв'язки) команда Миколаївської області виборола 3 срібних і 1 бронзову нагороду. Серед срібних призерів наші спортсмени: Колеснікова Марія (керівник гуртків МОЦНПВТК УМ), Носков Ігор (керівник гуртків МОЦНПВТК УМ та ЦПРДЮ м. Вознесенська), Пугачевський Дмитро, Яланський Андрій, Бабенко Єлизавета, Годя Анастасія (вихованці МОЦНПВТК УМ та ЦПРДЮ м. Вознесенська). Бронзові медалі здобули Беспояско Вікторія та Гончаренко Анна (керівники гуртків МОЦНПВТК УМ).

Вітаємо спортсменів з призовими місцями!

 

Дякуємо нашим Захисникам, які дають можливість займатися улюбленою справою, гідно представляти Миколаївщину та розвивати спортивний туризм в Україні.

Всі новини →