Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

У Школі керівників туристських гуртків підвели підсумки навчального року

20/06/2024

Упродовж 2023 – 2024 н.р. в режимі онлайн проводився семінар-практикум підвищення кваліфікації керівників туристських гуртків («Школа керівників туристських гуртків») (далі – Школа). Організатори і безпосередні виконавці – Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) і Відокремлений підрозділ Громадської організації  «Федерація спортивного туризму України» в Миколаївській області, за участю Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Цьогорічна Школа, яка включала в себе 6 лекційно-практичних блоків  і підсумкове оцінювання, стала логічним продовженням занять «Школи молодого керівника походу», які відбувались у 2022 – 2023 н.р.

На заняттях Школи кожен міг знайти для себе багато цікавого і корисного, адже саме на прикладному характері наголошували організатори. Лектори – методисти і керівники гуртків МОЦНПВТК УМ, учасники і тренери збірної команди Миколаївської області зі спортивного туризму – ділились з учасниками Школи власним досвідом і багаторічними напрацюваннями. Зміст занять Школи акцентувався на нормативному забезпеченні діяльності керівника гуртка (як педагогічній, так і спортивній складовій), особливостях проведення занять туристських гуртків у режимі онлайн і офлайн, інтеграції ігрових форм у роботу з вихованцями; розкривались питання безпеки, тактики і техніки спортивного туризму, психологічної підготовки, роботи представника (керівника) команди під час змагань і багато іншого.

З 92 учасників, які зареєструвались на семінар (представники Миколаївської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської і Чернівецької областей та м. Києва), до залікових тестів дійшло 39 осіб. І троє з них продемонстрували абсолютний результат, отримавши залік з усіх тем: Беспояско Вікторія Ігорівна (МОЦНПВТК УМ), Гула Владислава Ростиславівну (Хмельницький міський центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді) і Носков Ігор Петрович (Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості - МОЦНПВТК УМ). Усі інші учасники здобули залік залежно від результатів підсумкового тесту та активності під час навчального року. І вже незабаром усі отримають відповідний сертифікат про підвищення кваліфікації як керівники туристських гуртків.

А найбільшою нагородою для організаторів стали щирі схвальні відгуки про семінар-практикум від колег з різних куточків України. Дякуємо лекторам Школи керівників туристських гуртків Трощенку В.О., Мартиновій Д.Б., Гладкій О.В., Колесніковій М.О., Ткачук С.В., Наровлянському О.Д. і Пушкаренко В.Д..

Сподіваємося, що отримані теоретичні знання і надані практичні рекомендації  стануть у нагоді керівникам туристських гуртків та організаторам масових заходів і, завдяки Силам безпеки і оборони України, вже найближчим часом будуть реалізовані.

Всі новини →