Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Зустріч обласної творчої групи в межах проєкту «Таврійський розпис – диво Причорномор’я»

18/06/2024

   17 червня 2024 року на базі Комунального закладу «Березківський мистецький  ліцей» Миколаївської обласної ради відбулася  зустріч обласної творчої групи в межах проєкту «Таврійський розпис – диво Причорномор’я» (координатор – Вікторія Бондаренко, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО) з теми «Відтворення композиційної побудови таврійського розпису в техніці бісероплетіння».

Учасники ознайомилися з необхідними засобами, матеріалами для виконання техніки бісероплетіння, зокрема доцільними видами ниток, голок, бісеру, фурнітури, станків;  алгоритмом творчої діяльності: правилами користування станками, бісерною голкою, натягування ниток на станок, їх розміщення та утворення струнних рядів, співвідношення кількості струн і бісерних рядів, нанизування бісеру, приєднання до виробу фурнітурних елементів, а також принципами фіксуючих швів.

Під час майстер-класу педагоги працювали за авторськими схемами таврійської тематики Вікторії Бондаренко, вчилися нанизувати бісер за схемою, формувати візерункові ряди, вимірювати пропорцію довжини виробів.

Результатом є виготовлення власного виробу (браслета / чокера), засвоєння теоретичного та наочного матеріалу, формування глибокого практичного досвіду в техніці бісероплетіння на станку.

 Вправні колеги дізналися про тонкощі  процесу створення виробу, взаємодіяли, поринали в чудовий світ творчості, набули нових умінь, духовно-катарсично перезавантажилися.

 

 

Всі новини →