Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Команда Миколаївської області – переможці Кубку України зі спортивного туризму

11/06/2024

Запорука успіху команди – поєднання досвіду і молодості, мудрості і сили, завзяття і витривалості, прорахованої тактики і здатності до імпровізації. А ще – багаторічної важкої праці як особистої, так і командної. Саме ці і ще багато факторів заклали підґрунтя для такої важливої в сучасних умовах перемоги миколаївських спортсменів-туристів.

Упродовж 6 – 10 червня 2024 року на унікальних природних комплексах гірського масиву Горгани (Івано-Франківська область) вирувала боротьба за Кубок України зі спортивного туризму – пішохідний туризм (крос похід) (чоловіки, жінки), III ранг (далі – Кубок України).

Організатори запропонували учасникам складну дистанцію – багатоденний (3 доби) крос-похід, у ході якого спортсмени повинні були не лише подолати технічні етапи, продемонструвати тактичні здібності і  майстерність зі спортивного орієнтування у гірській місцевості, але і неабияку витривалість і фізичну підготовку. Адже долати дистанцію у понад 50 кілометрів доводилось у повному споряджені. Та й погода вносила свої корективи – дощ і гроза стали додатковим навантаженням для спортсменів-туристів.

Прийняти цей виклик наважились 7 команд із різних регіонів України, у тому числі і представники Миколаївської області. Участь нашої делегації у змаганнях здійснювалась за сприяння Відокремленого підрозділу Громадської організації «Федерація спортивного туризму України» в Миколаївській області та управління молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації.

Кожна команда розробила власну тактику проходження багатоденного крос-походу. І, як продемонстрував підсумковий результат, найкращою вона виявилась у представників Миколаївщини (І місце), Київщини (ІІ місце) й Івано-Франківщини (ІІ місце).

Вітаємо переможців Кубку України зі спортивного туризму – пішохідний туризм (крос похід), III ранг – керівників гуртків і вихованців Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді і Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості – Колеснікову Марію, Носкова Ігоря, Пушкаренко Валентину, Пугачевського Дмитра, Гончаренко Анну і Яланського Андрія! Дякуємо за такі необхідні у сьогоденні позитивні емоції!

Дякуємо організаторам і Головній суддівській колегії (до складу якої також входили методисти МОЦНПВТК УМ Трощенко В.О. та Гладка О.В.)!

Втомлені і задоволені переможці прямують додому. А ми дякуємо Силам безпеки і оборони України за можливість жити, працювати і змагатись, щоб рухатись далі!

Разом до Перемоги!

Всі новини →