Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

ПОВЕРНЕННЯ ДОДОМУ: П'ЯТЕРО ДЕПОРТОВАНИХ РФ ДІТЕЙ-СИРІТ ІЗ МИКОЛАЇВЩИНИ ПОВЕРНУЛИСЯ В УКРАЇНУ

05/06/2024

2 червня 2024 року в Миколаєві зустрічали п'ятьох учнів Новопетрівської спеціальної школи, які пережили депортацію росіянами у 2022 році.

Унаслідок військового вторгнення РФ навчальний заклад опинився в окупації. На той час там перебувало 15 школярів. Департаментом освіти і науки обласної військової адміністрації разом із представниками Цивільного захисту та Червоного Хреста було підготовлено «зелений коридор», але через втручання ворога евакуацію було зірвано.

У липні 2022 року військовослужбовці РФ силоміць вивезли дітей і персонал до Херсонщини, звідти — до Краснодарського краю. В листопаді того ж року дітей разом із супроводжуючими вдалося повернути з території Росії до Грузії.

Департаментом освіти та службою у справах дітей Миколаївської ОВА було здійснено заходи щодо пошуку близьких родичів і влаштування дітей у сім'ї. Так четверо дітей поїдуть до нових родин, а 17-річна дівчина з вересня почне навчання у професійному ліцеї. Також дітям вручили подарунки, а Віталій Кім, начальник Миколаївської ОВА, підписав особисті прапори кожному. Після відбулася фотосесія на згадку, а далі хлопці та дівчата рушили до своїх нових домівок.

Допомагали у поверненні миколаївських сиріт додому команда Save Ukraine за підтримки Міністерства закордонних справ України, Об'єднаного центру при Службі безпеки України та організації Operation Hope, Фінляндія.

 

 

Всі новини →