Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«Знай і люби свій край»: пізнаємо та цінуємо культуру українського народу – джерело сили та стійкості»»

27/05/2024

   Проведення конкурсів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва під час війни має особливе значення. В умовах, коли діти та підлітки стикаються з емоційними і психологічними викликами, такі заходи можуть стати важливим інструментом підтримки та розвитку дітей та юнацтва.

З метою глибшого пізнання своєї культури, традиції та історії, що є важливо особливо під час війни, коли національна ідентичність стає джерелом сили та стійкості обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради протягом лютого-травня поточного року проведено обласний конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» серед гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів загальної середньої та позашкільної освіти міських (селищних, сільських) рад Миколаївської області.

На конкурс надійшло понад 1000 творчих робіт вихованців гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти 34 територіальних громад Миколаївської області.

Захід проводився за двома номінаціями: декоративно-ужиткове мистецтво (художнє різьблення по дереву, гончарство та художня кераміка, витинанка, художня вишивка, ляльки, писанкарство, вироби з тіста, паперова пластика, вироби з соломки, лозоплетіння, ткацтво, вироби з бісеру, художнє плетіння гачком та спицями, флористика та вироби з природного матеріалу, художня обробка шкіри, тощо); образотворче мистецтво (графіка, живопис, декоративний розпис та народний живопис, розпис тканини).

Журі відзначило високий рівень підготовки конкурсних матеріалів та виконання робіт, творчий підхід, оригінальність,  якість оформлення, цікаве викладення власних поглядів учасників. Це свідчить про значний інтерес до конкурсу учнівської молоді  та педагогів області.

 Кращі роботи переможців обласного конкурсу візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», який буде проведено Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України у м. Києві протягом травня-червня 2024 року.

Ознайомитися з творами мистецтва юних майстрів та майстринь можна буде на сторінці «Позашкілля Миколаївщини» соціальної мережі «Фейсбук».

 

Всі новини →