Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Кількість кваліфікаційних центрів в Україні постійно зростає.

20/05/2024

Сучасний ринок праці вимагає від працівників сфери обслуговування високого рівня кваліфікації та постійного професійного зростання. Саме тому на базі Державного навчального закладу “Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну” створено Кваліфікаційний центр за професійними кваліфікаціями, визначеними професійними стандартами: “Майстер з пошиття одягу” та “Перукар (перукар-модельєр)”.

Метою створення кваліфікаційного центру є здійснення оцінювання  і визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом неформального й інформального навчання, тобто без необхідності навчатися у закладі освіти, та присвоєння й підтвердження професійних кваліфікацій. У кваліфікаційному центрі також можна підтвердити професійну кваліфікацію, здобуту за кордоном.

До складу оцінювачів, залучених кваліфікаційним центром для проведення процедур оцінювання результатів навчання осіб, встановлення відповідності обсягу здобутих ними знань та умінь професійним  стандартам увійшли висококваліфіковані педагоги ДНЗ “Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну” - майстри виробничого навчання закладу освіти - Ольга Губарь та Ірина Щербак (професія “Майстер з пошиття одягу”), а також Катерина Баркар та Ірина Кузнецова (професія “Перукар (перукар-модельєр)”.

За результатами оцінювання кваліфікаційним центром присвоюється та/або підтверджується не лише повна професійна кваліфікація, але і окремі часткові професійні кваліфікації, які є складовими повної, та з яких продемонстровані професійні компетентності. Також кваліфікаційним центром видається сертифікат встановленого зразка про присвоєння та/або підтвердження конкретної професійної кваліфікації, а інформація - вноситься до Реєстру кваліфікацій Національного агентства кваліфікацій.
            Адреса Кваліфікаційного центру: Миколаївська область, м. Миколаїв, вул. Біла, 58.

Вся інформація про Кваліфікаційний центр “Державний навчальний заклад “Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну”” розміщена на сайті училища

https://vpu.mk.ua/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=37&Itemid=74

Всі новини →