Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

На фінішній прямій

14/05/2024

На заняттях гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви» обласного Будинку художньої творчості керівник Вероніка Коваль уточнювала і закріплювала з дітьми уявлення про основні елементи будь-якого розпису, вчила виокремлювати окремі елементи візерунка, розвивала в учнях спостережливість, увагу, пам’ять, швидкість реакції, викликала інтерес до мистецтва розпису. Діти малювали на тему «Пропорції обличчя. Містечко мрії». Вихованці молодшого віку створили малюнки на тему «За декілька кроків до канікул». На індивідуальних заняттях діти виконали таврійський розпис підставки.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня повторювали музичні ноти, скоромовки, руханки, розспівки, самостійно виконували свої улюблені пісні.

Вихованка студії Емма Діб взяла участь у Всеукраїнському 2-туровому вокальному конкурсі «Родинна стежина» та посіла І місце в номінації «Естрадний вокал» за пісню «А життя є» у І віковій категорії. Вітаємо юну учасницю з перемогою!

Вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» (керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін) протягом тижні плідно попрацювали над аналізом виступів на Всеукраїнських змаганнях зі спортивних бальних танців «Pochtarenko Cup 2024», а саме:

– детально розібрали кожен танцювальний дует, обговоривши сильні та слабкі сторони їхніх виступів;

– танцюристи ділилися своїми враженнями та думками, що допомогло краще зрозуміти їхні емоції та відчуття;

– визначили недоліки, які потребують виправлення;

– поставили перед собою нові цілі та плани щодо майбутніх змагань і виступів.

Протягом звітного тижня старанно тренувались вихованці хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, готувались до майбутнього святкового концерту, який відбудеться 15 травня. Також триває підготовка дітей до концерту, присвяченому Дню захисту дітей. На репетиціях діти повторювали репертуар колективу, вивчали нові комбінації, вправи, відпрацьовували навички різноманітних обертів, працювали над виворітністю стоп, що є важливим у хореографії. Вихованці активно проводили час, грали в хореографічні ігри, в цілому отримуючи танцювальний розвиток.

Вихованці груп «Сонячне сяйво» та «Веселі сонечка» гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, на заняттях на тему «Малюємо портрет мами» закріпили знання про жанр портрета, навчалися передавати в малюнку риси обличчя мами (колір очей, волосся), вчилися правильно розташовувати частини обличчя, закріплювали прийоми малювання фарбами, пензлем та його кінчиком. Педагог провела онлайн-заняття на тему «Портрет мами з різних декоративних матеріалів», на якому вихованці удосконалювали практичні навички малювання фломастерами, олівцями, фарбами, розвивали художню творчість, уяву при використанні різних декоративних матеріалів під час роботи над портретом. Діти також познайомилися з особливостями малювання квітів гуашевими фарбами, тренувалися малювати квіти, виходячи з власного досвіду і напрацювань, ознайомилися з легендами про мак (тема «Малюнок квітки пам’яті – мак»). «Юні майстрині» виготовляли декоративний світильник з метеликами. Гуртківці продовжили роботу над виставковими композиціями для обласної виставки «Знай і люби свій край».

Вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, на базі обласної бібліотеки для юнацтва розпочали в’язати шопер

Під час онлайн-занять діти продовжили роботу над виготовленням ляльки-мотанки та розпочали в’язати іграшку «черепашка».

На базі бібліотеки № 11 вихованці завершили в’язати тіло іграшки «Собачка»

Діти на базі бібліотеки № 2, а також з ліцею № 34 до Дня вишиванки виготовили сорочку-вишиванку в техніці оригамі. Завершили в’язати об’ємний виріб «Серце».

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня проводила онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Діти виготовили аплікації «Метелик»», декоративні картинки в техніці паперопластики «Веселий равлик». Також діти виготовили обємні вироби для подарункових композицій у техніці шиття з фетру, а саме: жука сонечко, метелика, равлика, хробака.

 

 

Всі новини →