Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Страшні роки Другої світової війни…Ми пам’ятаємо!

08/05/2024

  8 Травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни. Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

З метою ознайомлення учнів з подіями Другої світової війни в Україні та на території нашого краю, героїзмом народу в боротьбі з ворогом; виховування почуття патріотизму, любові до своєї землі; усвідомлення уроків життя в процесі нерозривного зв'язку поколінь, в закладах освіти обласного підпорядкування було проведено ряд інформаційно-освітніх виховних годин із використанням дистанційних форм навчання, вшанування пам'яті загиблих під час Другої світової війни хвилиною мовчання та покладання квітів до  пам’ятників воїнам-визволителям.

   Низько вклоняємося кожному з фронтовиків, хто на своїх плечах виніс тягар воєнного часу та наближав день Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    У ці дні українці знову дають відсіч озброєному агресору. Українські воїни самовіддано відстоюють незалежність та територіальну цілісність країни.

 Вшановуючи пам'ять Героїв, які поклали життя за свободу, вклоняємось і сучасним нашим воїнам, які надійно тримають зброю.

 

 

Всі новини →