Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Всеукраїнський конкурc з писанкарства «Великодні писанки» у 2024 році

08/05/2024

 Адміністрація обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради повідомляє, що 2 травня 2024 року у місті Києві Українським державним центром позашкільної освіти були підведені підсумки Всеукраїнського конкурcу з писанкарства  «Великодні писанки».

Всеукраїнський конкурс писанкарства проводився з метою виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді та розвитку творчих здібностей у дітей та підлітків, а також залучення широкого кола дітей та молоді до вивчення звичаїв українського народу в сфері декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема писанкарства.

У заході взяли участь 200 дітей, вихованців (учнів) закладів позашкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти віком від 9 до 18 років з 14 регіонів України, а саме: Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Сумської, Полтавської, Рівненської, Черкаської, Харківської, Хмельницької областей та м. Києва. Загалом було надіслано 65 композицій.

Конкурс писанкарства – це унікальна можливість долучити дітей до народних традицій та обрядів, що існують в Україні. У символах, орнаментах української писанки наші предки закодовували символи віри, послання до Всесвіту на захист, добробут, безпеку. І це не лише про минуле, але й наше майбутнє – давні символи живуть в сучасних реаліях, набувають нових значень. Пройшовши через віки, писанкарство зберегло свою самобутність.

Програма заходу передбачала конкурс композицій писанок на тему: «З вірою в Перемогу!». За умовами конкурсу на розгляд журі були надіслані як індивідуально зроблені композиції, так і колективні. Надіслані композиції чудові і неповторні –   з енергетикою добра, дитячі обереги – це символ відродження вільної України. Майже на кожній писанці нанесені патріотичні символи та жовто-блакитні кольори. Кожна дитяча писанка випромінює добро і радість, дарує надію на мирне майбутнє країни.

Переможцями фестивалю стали учні та вихованці закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти Миколаївської області.

Електронні дипломи розміщені за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1Fgm9uO8CI9DoQzJxQHuo4zAGtuFBDhQb

Вітаємо талановиту учнівську молодь Миколаївщини - переможців Всеукраїнського конкурcу з писанкарства «Великодні писанки».

Дякуємо усім, хто відроджує і підтримує традиції писанкарства. Нехай українська писанка, символ відродження і незламності, звеличує Україну та наближає нашу перемогу!

 

 

 

Всі новини →