Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Мистецький вектор ОБХТ

25/04/2024

Вихованці гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, протягом звітного тижня готувалися до конкурсу «Обличчя української мрії», грали у вебквести, повторювали вивчений матеріал. Метою занять було навчити дітей відтворювати глибину простору за допомогою кольору, деталізації переднього плану та методу загородження; розвивати зорову память, естетичний смак, почуття прекрасного. Вероніка Олексіївна провела заняття на тему «Космос». Діти згадали елемент петриківського розпису «бігунок». На індивідуальних заняттях вихованці розписали підставки.

Вихованці хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, протягом тижня продовжили активно готуватися до контрольного заняття, яке відбулося 21 квітня, з метою закріплення вивченого матеріалу, розвитку танцювально-ритмічної координації рухів, розвитку фізичних якостей, формування правильної постави, виховання сили, витривалості, зміцнення нервової системи. На занятті діти продемонстрували свої знання та навички самостійного виконання розминки, виконання народного танцю, свої здібності працювати у групі, представили гостям танцювальні номери з репертуару колективу та раніше вивчені комбінації.

 З вихованцями проведена виховна робота на тему значення народного танцю в житті кожного з вас. Протягом тижня діти вивчали танець «Плескач».

Вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» (керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін) протягом звітного тижня зосередилися на постановці та відпрацюванні індивідуальних хореографій конкурсної програми танцювальних дуетів, покращували техніку виконання кожного танцю.

Керівник гуртка «Школа журналістики» Ірина Василенко подивилася в запису онлайн-конференцію «Сучасна освіта: складаємо пазли». Спікерами заходу були винятково педагоги-чоловіки. На конференції розглядали питання: «Чи направду педагог – недоречна для чоловіка професія?», «Вчителювання – винятково жіноча справа?», «З якими ще стереотипами доводиться вам стикатися?» У кожного зі спікерів був власний «ПАЗЛ» (креативна відповідь на запитання, практичні поради з власного досвіду). Саме цей пазл і є невід’ємною частиною картини «Освіта України».

Організатор конференції – тренінговий Центр «Сертифіковані українські технології освіти».

На базі обласної бібліотеки для юнацтва вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, завершили в’язати елементи «бабусиного квадрата» та розпочали з’єднувати квадрати різними техніками.

Під час онлайн-занять діти почали в’язати яйце на Великдень.

На базі бібліотеки № 11 вихованці продовжили в’язати іграшку «Собачка»: розпочали в’язати тіло іграшки, виготовили кошик з паперового стаканчика та ниток для в’язання.

На базі бібліотеки № 2 з учнями продовжили роботу над в’язанням обємних квітів, зв’язали листя для квітки.

Під час онлайн-занять діти з ліцею № 34, які перебувають за кордоном, виготовляли писанку в стилі декупаж.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня співали, танцювали, провели бесіду «Герої улюблених мультфільмів, які живуть у Диснейленді». Вихованка колективу Емма Діб взяла участь у Всеукраїнському 2-туровому вокальному конкурсі «Родинна стежина-2024», започаткованому на підтримку сім’ї та сімейних цінностей. 

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, на заняттях познайомилися з казкою «Котигорошко», навчались створювати ілюстрації на основі творчої уяви, фантазії,  малювати тварин і людей, формували навички роботи з фарбами, олівцями (тема «Малюємо казку. Портрет казкового героя Котигорошко»).

Педагог працювала з інтернет-ресурсами, переглядала майстер-класи, вивчала різні декоративні техніки і матеріали, прийоми роботи з ними. Провела Zoom-конференцію на тему «Весняні квіти – бузок». Юні майстрині гуртка працювали над виставковими композиціями для обласної виставки «Знай і люби свій край».

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня проводила онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Провела заняття з виготовлення великодніх прикрас для пасхальних композицій змішаною технікою. Вихованці виготовили аплікації «Чарівний лебідь», «Курча».

 

 

 

 

Всі новини →