Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Тварина року 2024 на Миколаївщині

25/04/2024

   З метою вивчення здобувачами освіти біологічних особливостей тварин даного виду, проведення моніторингу чисельності виду на певній території, сприяння формуванню в учнів переконань, моральних принципів та активної життєвої позиції у галузі охорони тварин рідного краю, активізації пізнавальної, творчої та просвітницької діяльності здобувачів освіти у 2024 році Твариною року оголосили Осмію руду.

Обласний конкурс «Тварина року» на Миколаївщині започатковано і проводиться вже більше 7 років. Колектив Миколаївського ОЕНЦУМ пропонує дітям області спостерігати і вивчати звичайних для нашої місцевості тварин, користь від яких люди не помічають або з якими пов'язані негативні почуття і забобони. Дити і проводять дослідження за такими тваринами і проводять просвітницьку та агітаційну роботу серед своїх однолітків, жителів свого міста чи села. Так, тваринами минулих років були вуж водяний, ропуха, кажан, їжак.

Перед дослідженнями на початку року колектив Миколаївського ОЕНЦУМ розсилає методичні рекомендації по дослідженню за обраною твариною та проводить обласний семінар чи вебінар.

5 березня 2024 року Миколаївським обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді було проведено обласний семінар для вчителів, методистів та керівників гуртків еколого-натуралістичного напряму «Дослідження у природі», на якому виступила пані Світлана Сподарик з доповіддю «Вивчення і дослідження одиночних бджіл осмій.»

Методичні рекомендації розіслані по області і є на офіційному сайті Миколаївського ОЕНЦУМ.

Хочемо подякувати адміністрації та колективу Волинського еколого-натуралістичного центру і особисто Сподарик Світлані Олександрівні, завідуючій методичним відділом Волинського еколого-натуралістичного центру за обмін досвідом і поради щодо досліджень за осміями.

Тож спостереження за осміями стартували вдало і всі з задоволенням зробили або придбали будинки для осмій або спостерігають за ними в природних умовах і збирають матеріали щоб взяти участь у цьому цікавому еколого-натуралістичному конкурсі.

Всі новини →