Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Продовжується поступ майстерності миколаївських спортсменів-туристів

24/04/2024

З 19 по 21 квітня 2024 року дві збірні команди Миколаївської області взяли участь у змаганнях Відкритого Чемпіонату Вінницької області з пішохідного туризму. До складу команд увійшли вихованці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді і Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості. Крім того, у складі команди «Миколаївська область -1», разом зі своїми вихованцями змагалися й тренери – майстри спорту Носков Ігор Петрович та Колеснікова Марія Олександрівна.

Усього у змаганнях взяли участь 39 команд. Представники Миколаївщини змагалась на дистанціях ІІІ класу складності в групі «старші юнаки + дорослі», де їхніми суперниками були 10 команд з Вінницької, Сумської, Дніпропетровської та Хмельницької областей.

Програма змагань складалась з двох дистанцій – «Командна смуга перешкод» і «Змагання двійок». Організатори запропонували цікаву модель командної смуги на реальному рельєфі з поступальним переходом від індивідуальних етапів до спільної роботи на дистанції. А для змагань двійок спеціально створили штучний рельєф. Окремим випробуванням для спортсменів-туристів стали погодні умови, зокрема у другий день –  постійний дощ, багнюка, мокрі та брудні мотузки тощо – що ускладнювало проходження дистанції. Та, незважаючи на це, хлопці, і дівчата всіх команд боролися до останніх секунд. Жоден із спортсменів не прийшов на фініш пішки - а це 400 м суцільної багнюки після подолання 10 технічних етапів!

Загальний протокол Відкритого Чемпіонату Вінницької області з пішохідного туризму вчергове засвідчив потужність миколаївських спортсменів-туристів. Так команда «Миколаївська область – 2», яка була наймолодшою у групі, продемонструвавши неабияку цілеспрямованість і націленість на боротьбу, посіла шосте місце. А от більш досвідчена команда «Миколаївська область – 1» у підсумковому протоколі – третя!

Вітаємо учасників команд і тренерів!

Дякуємо суперникам за цікаву і достойну боротьбу! 

Дякуємо організаторам та спонсорам змагань за підтримку молоді й можливість удосконалювати свої спортивні навички!

Дякуємо воїнам Сил безпеки і оборони України за наш спокійний сон та можливість змагатися!

Всі новини →