Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагоги Позашкілля Миколаївщини: до Полтави за Перемогою!

28/03/2024

28 березня 2024 року обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради проведено обласну нараду для завідуючих  відділами, методистів, керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти Миколаївської області.

Метою проведення наради стало обговорення участі у ІІІ фінальному  етапі  Відкритого   конкурсу  мініатюр  серед  педагогів закладів 

позашкільної освіти на тему «Український народний стрій – закодована ознака ментальності», який проводиться  за підтримки Українського державного центру позашкільної освіти Полтавським обласним центром естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради.

З вітальним словом до учасників наради звернулася директор ОБХТ Лариса Щукіна – Заслужений працівник освіти України, кавалер ордену кнагині Ольги ІІІ ступеню, яка зазначила, що педагогічна праця не творчою не буває і бути не може, бо неповторні діти, обставини, особистість самого педагога. Для підтримки та постійного самовдосконалення сучасний педагог позашкілля повинен постійно займатися самоосвітою, бути готовим до  застосування нових освітянських ідей, бути у постійному творчому пошуку.

Обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради організовано та проведено обласний етап конкурсу, за результатами якого керівники гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів освіти області будуть представляти Миколаївщину на ІІІ фінальному етапі конкурсу, який відбудеться протягом квітня поточного року.

У нараді взяли участь завідуючі  відділами, методисти, керівники гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Арбузинського, Березанського, Веселинівського, Врадіївського,  Доманівського, Казанківського, Новоодеського, Новобузького, Южноукраїнського, Заводського, Корабельного, Центрального районів м. Миколаєва закладів позашкільної освіти комплексного типу.

Відповідно до плану роботи заходу учасники ознайомилися з конкурсними роботами, обговорили критерії оцінки творчих робіт, відповідності їх темі, умовам та вимогам, типові помилки в інтерпретації художніх технік тощо.

Керівники гуртків отримали у допомогу своєрідну «дорожню карту»: «Пям’ятку учасника ІІІ фінального етапу Відкритого конкурсу мініатюр серед педагогів закладів позашкільної  світи» - покрокову інструкцію щодо підготовки та оформлення робіт, супровідних матеріалів для успішної участі у конкурсі.  

Бажаємо педагогами Позашкілля Перемоги на освітянському фронті!

Всі новини →