Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Миколаївщина вітає гостей зі Львову

22/03/2024

 20 березня 2024 року делегація департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації завітала з робочим візитом на Миколаївщину. До складу делегації увійшли директор департаменту Олег Паска, начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Ірина Сислюк та начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус.

Господарів репрезентувала директорка департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська.

В рамках візиту було проведено засідання «круглого столу» щодо обміну досвідом підготовки кваліфікованих робітничих кадрів у регіонах, учасниками якого стали представники департаментів освіти і науки Львівської та Миколаївської ОВА, Миколаївського національного аграрного університету, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області, керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

Захід відбувся на базі Миколаївського національного аграрного університету. Ректор Шебанін В’ячеслав Сергійович розповів про заклад: його історію, сьогодення, досягнення. Поділився планами на майбутнє, озвучив думку щодо перспектив університету.

Учасники обговорили перебіг реформи старшої школи, регіональну специфіку формування мережі професійних ліцеїв, обмінялися думками щодо важливості швидкого розвитку та модернізації професійної (професійно-технічної) освіти й підготовку кваліфікованих робітників в умовах воєнного стану у прифронтових областях.

Відтак львів’яни відвідали Миколаївський професійний промисловий ліцей та Надбузький професійний аграрний ліцей, ознайомилися з їх досвідом організації професійної підготовки і навчання.

«Це був дуже цікавий та пізнавальний візит. Ми обговорили принципи розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на Львівщині. Також нас дуже вражає патріотизм працівників закладів професійної освіти Миколаївщини», ‒ зазначив Іван Пикус.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска прокоментував: «Насамперед обговорили виклики сьогодення на Львівщині. Натомість почули про виклики, які постали у Миколаївській області як у прифронтової області. Я приємно вражений здобутками професійної (професійно-технічної) освіти на Миколаївщині».

Вдячні за співпрацю. Все нам під силу. Разом до перемоги!

Всі новини →