Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Весняний марафон ОБХТ

19/03/2024

 14 березня в режимі онлайн відбулася нарада для керівників гуртків ДПМ ОБХТ за участі директора Лариси Щукіної та заступника директора з НМР Вікторії Голянич. Обговорено питання участі гуртків в обласному конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» та інших конкурсах та виставках ДПМ.

13 березня вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, відвідали майстер-клас «Телебачення як воно є» від журналістів, членів журі міжнародного медіафестивалю-конкурсу «ПресВесна на Дніпрових схилах» у номінації «Аудіовізуальне мистецтво/Телебачення» Володимира Бірюкова та Валерії Самошиної. Діти дізналися про продакшн та постпродакшн шоу програм, сьогодення українського телебачення, отримали лайфхаки щодо створення цікавих телевізійних сюжетів. Захід проведено у межах підготовки до Міжнародного медіафестивалю «ПресВесна на Дніпрових схилах».

13 березня керівник гуртка Ірина Василенко відвідала вебінар «Формування української національної ідентичності: ціннісний аспект», мета якого: висвітлити структурні особливості української національної ідентичності, створити умови для набуття практичних навичок щодо формування української національної ідентичності ґрунтуючись на ціннісному аспекті.

16 березня в медіацентрі відбувся захід «Надання першої домедичної допомоги для журналістів», спікером якого виступив Костянтин з організації «Колесо». Вихованці гуртка взяли участь у майстер-класі «Телебачння як воно є» від журналістів, членів журі міжнародного фестивалю-конкурсу «ПресВесна на Дніпрових схилах» у номінації «Аудіовізуальне мистецтво/Телебачення» Володимира Бірюкова та Валерії Самошиної. Обговорені питання:

– сюжет від А до Я. Що потрібно для створення цікавого глядачу матеріалу?;

– продакшн та постпродакшн шоу-програм;

– чим живе українське телебачення сьогодні.

Керівник вокальної студії естрадного співу «Дивограй» Людмила Шепелевич протягом звітного тижня провела в групах гру «Вгадай мелодії з мультфільмів». Вихованці повторювали пісні, скоромовки, вокальні вправи, а також розучували пісні «Ти – зірка», «Мавка Лісова». Вихованки Ніколь Годун та Еріка Годун взяли участь у Всеукраїнському 2-туровому конкурсі вокалістів і читців «Тарасові роси-2024», який відбувся 16 березня 2024 р. до 210-ї річниці з Дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка. Організаторами конкурсу виступили Всеукраїнське об’єднання «Мистецький вектор» (ФОП Яцика Юрій Миколайович, м. Рівне). Узгоджено з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Вихованці гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, протягом звітного тижня малювали птаха та грали у гру-вікторину «Птахи прилетіли, на крилах весну принесли», з метою розвитку інтересу до навколишнього середовища, виховання бережливого ставлення до природи. Діти також виконували витинанки «Квітка», малювали стилізацію котиків верби та птаха. На індивідуальних заняттях вихованці продовжили розписувати птаха, малювали новий ескіз роботи для виставки.

Вихованці хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, на заняттях розбирали нову танцювальну народну комбінацію для майбутнього відкритого заняття. Під час офлайн-заняття діти розвивали творчий потенціал та активно працювали в команді.

Вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, на базі обласної бібліотеки для юнацтва в’язали квіткові мотиви,  розпочали в’язати об’ємні квіти – тюльпани. Під час онлайн-занять діти виготовили прикрасу з бісеру «силянка» для ляльки-мотанки, формували тіло ляльки та шили одяг.

На базі бібліотеки № 11 діти продовжили в’язати деталі іграшки «Ведмедик», а також полотно шапочки. На базі бібліотеки № 2 вихованці продовжили в’язати тіло іграшки та її деталі.

Вихованка гуртка Маргарита Орфеняк взяла участь у відкритому міському різножанровому конкурсі «Нас єднає Тарасове слово», який був організований міським методичним центром та клубної роботи Кульбакінського будинку культури, та посіла ІІІ місце в номінації «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво» (вікова категорія 10-14 років).

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (група «Веселі сонечка»), керівник Наталія Губська, познайомилися з традиціями святкування Масляної, вчилися малювати натюрморт з млинцями (тема «Малюємо млинці та зустрічаємо Масляну»). Вихованці груп «Сонячне сяйво», «Юні майстрині» також навчалися бачити чарівний світ природи і відтворювати його за допомогою фарб та олівців; навчалися передавати настрій природи за допомогою фарб (тема «Малюємо весняний пейзаж»). Діти також навчались помічати весняні зміни у природі, розвивали вміння малювати лініями гілочки дерева, розвивали відчуття композиції (тема «Малюємо весняне дерево»). «Юні майстрині» гуртка розвивали вміння  правильно підбирати матеріал та інструменти, розвивали інтерес до виготовлення власноруч  шаблону та саму іграшку (тема «Об’ємна та пласка іграшка з різних матеріалів. Весняна іграшка»). Діти продовжували декорували предмети побуту та працювали над виставковими композиціями для обласної виставки «Знай і люби свій край».  

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня проводила онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Педагог здійснювала підготовку до занять: готувала ескізи, картонні шаблони, пробні об’ємні зразки, заготовки деталей з паперу для аплікацій, елементи деталей мініквітів з атласних стрічок. Протягом тижня провела заняття на тему «Технологія виготовлення декоративної картинки з фетру технікою шиття», виготовлення аплікації «Сонечко сміється», «Технологія виготовлення органайзера «Ведмедик». Вихованці засвоїли та вдосконалили техніку роботи з жатим та драпованим папером, продовжили виготовлення декоративної картинки «Маки» з атласних стрічок змішаною технікою, а також продовжили роботу над виготовленням декоративної картинки «Веселі пригоди» технікою драпування. Діти взяли участь у святі Масляної з розвагами та іграми. 16 березня гуртківці взяли участь в онлайн-заході «Надання першої допомоги для журналістів», який проводили спікери від організації «Колесо». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →