Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Від шкільного наукового товариства до нової інтелектуальної еліти України

22/02/2024

 Мала Академія Наук України створена для розвитку і підтримки здобувачів освіти, що бажають займатися науковою творчістю. Для того, щоб діти могли розкрити свою обдарованість та реалізувати власні наукові ідеї, у ліцеї № 38 ім. В.Д. Чайки  створено відповідне розвивальне середовище. Сергій Січко,  директор ліцею, кандидат наук, доцент, Народний вчитель України є автором програми «Теорія і метод наукового дослідження», що стала основою для організації роботи Шкільного наукового товариства. Колектив закладу реалізує наукові проєкти у співпраці з керівниками секцій обласних територіальних відділень МАН України.

  Війна не стала перешкодою для участі учнів ліцеї № 38 ім. В.Д. Чайки  у Всеукраїнському (ІІІ) етапі конкурсу-захисту МАН. Влітку 2022 та 2023  років ліцеїсти здобули призові місця на фінальному етапі  інтелектуального конкурсу. Виключенням не став і 2024 рік. За результатами обласного етапу  16 учнів стали переможцями і призерами змагання, 11 ліцеїстів представлять Миколаївську область у фіналі.

  Колектив ліцею підтримує і плекає ідею, що їх заклад є квіткарієм нової інтелектуальної еліти України. В сучасних умовах цей напрям є складним, але вкрай важливим.

 

Всі новини →