Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Інтерактивні прийоми роботи з текстом: розвиваємо читацьку грамотність сучасних учнів

16/02/2024

   Педагоги ОБХТ 15.02.2024 навчалися на вебінарі за темою: «Інтерактивні прийоми роботи з текстом: розвиваємо читацьку грамотність сучасних учнів», який транслювався на платформі українського освітнього проєкту «На Урок».

Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=BVKrSA7vgjo, обласний Будинок художньої творчості рекомендує переглянути у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, керівникам гуртків, батькам учнів, працівникам позашкілля, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Автор вебінару Баєва Алла учитель української мови та літератури комунальної установи Сумська гімназія №1 м. Суми, Сумської області, учитель-методист.

Уміння читати й розуміти прочитане, орієнтуватися у великих потоках інформації й обирати необхідну, переосмислювати, оцінювати та застосовувати в повсякденні, робити висновки й проєктувати на власний життєвий досвід є надважливими для сучасної людини. Уроки української мови та літератури якнайкраще сприяють формуванню та розвиткові читацької грамотності сучасних учнів та учениць саме через роботу з текстом. Допоможуть у цьому інтерактивні прийоми, вправи, ігри.

Зміст

-       «З видимого пізнавай невидиме» (Григорій Сковорода). Про інтерактивні прийоми та вправи роботи з текстом і не тільки.

-       Розвиваємо читацьку грамотність: інтерактивні прийоми, ідеї, вправи.

Методисти та керівники гуртків ОБХТ розглянули особливості застосування інтерактивних прийомів роботи з текстом на уроках української мови та літератури, як важливого елементу розвитку читацької грамотності сучасних учнів; ознайомилися з досвідом упровадження інтерактивних прийомів роботи з текстом на уроках української мови та літератури, що сприяють розвиткові читацької грамотності сучасних учнів.

Всі новини →